Engelli Emeklilik Hesaplama Tablosu 2020

4 901

Engelli emeklilik hesaplaması ve emeklilik şartları ilk işe giriş tarihi, bağkura prim ödeme tarihi, memuriyete ya da diğer isteğe bağlı sigorta kolları ile engel oranına göre farklılık göstermekte. En az %40 üzerinde çalışma gücünde kayıp yaşamış olan kişiler kanunen engelli sayılmakta ve yaş beklemeden erken emeklilik hakkı elde edebilmekte.

Bu yazımızda engelli emeklilik şartları 2020, ssk engelli emeklilik hesaplama, SGK engelli emekli maaşı hesaplama  hakkında tüm detayları bulabilirsiniz.

Engelli emekli hesaplama 2020

Engellilerin emeklilik hesaplamasına ilişkin şartlar kanunen belirlenmiştir. Engel oranı ve ilk prim ödenmeye başlanan tarih esas alınarak engelli emeklilik diğer adıyla 40 raporla erken emeklililik şartlarınız hesap edilir. Aşağıda ilk prim ödemeye başlanan tarihe göre emekli olma şartlarınıza göz atabilirsiniz.

Engelli emeklilik tablosu 2020

Eğer bağkurlu iseniz ve ya ilk defa 01 Ekim 2008 tarihi ve ya sonrasında devlet memuru olarak emekli sandığı kapsamında memuriyete başladıysanız en az %60 ve ya üzeri engel raporunuz olması durumunda 15 yıldan beri sigortalı olmanız ve 3960 günü tamamlamanız halinde emekli olabilirsiniz. Onun haricinde ise;

  • %40-49 arası engel oranınız mevcutsa 18 yıllık sigortalılık süresi ve 4680 prim gününü,
  • %50-59 arasında rapor varsa 16 yıllık sigorta süresi ve 4320 günü tamamlamanız durumunda emekli olabiliyorsunuz.

Yukarıda belirtilen engelli emeklilik durumu bağkur ve 01 Ekim 2008 sonrası memuriyete başlayanlar içindir. Eğer ssk kapsamında giriş varsa ve yine bu kapsamda çalışmaya devam ediyorsanız aşağıdaki tablodan ilk ssk prim ödeme tarihi ve engel oranınıza göre emekli olma şartlarınızı hesap edebilirsiniz. Normal şartlarda emeklilik koşullarınız için https://www.sgksorusor.com/emeklilik-tablosu-7681/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.2020 engelli emeklilik tablosu aşağıdaki gibidir;

engelli emeklilik hesaplama tablosu
engelli emeklilik tablosu

Bağkur engelli emekli tablosu

4b yani eski ismi ile Bağ-Kur kapsamındakilere de ilk defa 01 Ekim 2008 tarihinden sonra engelli emekli olma hakkı tanınmıştır. Eğer bağkur kapsamında prim ödüyorsanız ve en az %40 ve ya üzeri rapor mevcutsa yukarıda belirtilen bağkur engelli emeklilik hesaplama tablosunda belirtilen şartları sağlamanız halinde emekli olabilirsiniz.

Engelli emeklilik maaşı hesaplama 2020

vergi indirimi emekli maaşı

Engelli maaşı hesaplamasında emekliliğe esas sigorta primi kazancı esas alınır. Bu kazanç sizin brüt kazancınızdır ve yıllara göre farklılık gösterir. Emekli maaşı bağlanırken bu kazancın ortalaması esas alınır ve emekli maaşı buna göre hesap edilir. Ortalama prime esas kazancınız ne kadar yüksek ise o kadar yüksek emekli maaşı alırsınız. Emekli olduğunuzda alabileceğiniz emekli maaşını öğrenmek için hemen https://www.sgksorusor.com/bugun-emekli-olsam-ne-kadar-alirim-7497/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Alınacak emekli maaşı engel oranına göre, ortalama prime esas kazanca göre, prim ödeme gün sayısı ve primlerin düşük mü yoksa yüksekten mi ödendiğine göre farklılık gösterir. Engelli emekli maaş hesaplama tablosuna göre ortalama olarak primleri asgariden ödenen ssk ve bağkurlu için en düşük emekli maaşı 2020 yılında 1500 lira olacaktır. Memurlar için ise 2000-2200 TL civarıdır.

Vergi indiriminden emeklilik maaşı ne kadar 2020

Engelli emeklilik maaş hesaplaması diğer adı ile vergi indiriminden emeklilik diğer ve ya sakatlık indirimi olarak da adlandırılır. Emeklilik hakkından en az %40 ve ya üzeri engel raporu olan sigortalı çalışanlar yararlanabilmektedirler. Emeklilik şartları ile alınabilecek ortalama emekli maaşları yukarıda verilmiştir.

3.derece engelli emekli maaşı ne kadar 2020

En az %40-49 arasında raporu olanlar üçüncü derece engelli olarak sayılmakta ve dolayısıyla en düşük emekli maaşı bu engel grubundakilere bağlanmaktadır. Eğer ssk ya da bağkurlu iseniz alabileceğiniz ortalama emekli maaşı asgari üzerinden 1500 lira civarında olacaktır. Bize prim gün sayınızı, ortalama prime esas kazancınızı, sigortalı ilk işe başlama tarihinizi ve doğum tarihinizi yorum bölümünden yazın ne kadar maaş alabileceğinizi hesap edelim.

4c engelli emeklilik hesaplama

Emekli sandığı kapsamında görev yapan devlet memurları da erken emeklilik haklarından yararlanabilmekte. İlk defa 01 Ekim 2008 tarihinden sonra göreve başlayan memurlar göreve başladıkları tarihten sonra iş gücü kaybını en az %60 ya da üzerinde yitirirse ve 10 yıllık hizmet yılını tamamlarsa emeklilik hakkı elde edebilir. Ayrıca yine engelli kadrosundan ilk defa 01 Ekim 2008 tarihinden sonra göreve başlayan memurlardan %60 üzeri engeli olanlar 3960 günü ve 15 yılı tamamlamaları, %40-49 üzerinde raporla 18 yılı ve 4680 günü tamamlamaları, %50-59 raporla ise 16 yıl ve 4320 günü tamamlamaları halinde emekli olabilirler. Eğer ilk defa 01.05.2008 tarihinden önce göreve başladıysanız engelli emekli sandığı emeklilik hesaplaması için bize engel oranınız ve ilk göreve başlama tarihinizi yorum kısmından yazın.

E-devlet engelli emeklilik hesaplama

E-devlet üzerinden engelli emeklilik hesaplaması şu an yapılamamaktadır. İlerleyen süreçlerde açılırsa sayfamızda paylaşımı yapılacaktır. Sürekli engelli raporu ile emeklilik tablosuna bakarak emekli olacağınız tarihi hesaplayabilir ya da dilerseniz yorum kısmından bize sorabilirsiniz.

Engeli emeklilik hesaplama 2020 hakkındaki tüm sorularınızı yorum bölümünden sorabilirsiniz. 

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

4 Yorum
  1. Faruk

    Merhaba

    Vergi indirimden %96 oranınca bakanlık onayladı vergi indirimde malülen emeklilik başvuru yaptım işe giriş tarih 14 03. 2006 . Toplam prim 4545 günüm var ne kadar maaş alabilirim? Birde dys evrak takibinde dosya kaldırılmış. Açıklama işlem tamamlandı diyor ne durumda acaba bu bir hafta oldu

    1. zafer

      Merhaba. Primler asgariden ödendi ise 1500 lira alırsınız. Evrağın işlem tamamlanarak işlemden kaldırıldığı anlamına gelir.

  2. yaprak

    Merhabalar,
    Kasım 2014’te Engelli kadrosunda memuriyete başladım. Engel oranım %60. e-Devlet’te SGK Tescil ve Hizmet Dökümünde :
    4B tescil bilgileri:
    Tescil Tarihi25.09.2010
    Toplam Gün Sayısı 276 (9 ay 6 gün)

    4/c tescil bilgileri:
    Memuriyete: Giriş Tarihi14.11.2014
    Toplam Gün Sayısı2281
    Sigortalılık süresinde 60 yıla tabidir.(Maluliyet Sebebiyle) 08.06.2048 tarihinde emekliliğe hak kazanır.(emekli olabilecek yaş ve/veya tarih, sigortalının halen veya son defa 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine tabi görev yapmış olmaları durumunda geçerli olacaktır.) şeklinde. Yukarıdaki yazıdan 15 yılı doldurmak koşuluyla erken emekli olunabileceği belirtilmesine rağmen sistemdeki emekliliğime ilişkin bilginin farklı olmasının sebebi nedir?

    1. zafer

      Merhaba. Siz normal emeklilik şartlarınıza bakmışsınız. %60 rapor varsa 15 yıllık sigortalılık süresi ve 3960 gün ile emekli olursunuz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. TamamDetaylı bilgi için tıklayınız.