İş Kazası Rapor Parası Hesaplama 2021

143 10.263

İş kazası rapor parası hesaplama konusunda tüm ayrıntıları yazımızda bulabilirsiniz. İş kazası sonucu geçici iş göremezlik raporu öteki adı ile istirahat raporu aldığınızda işvereniniz maaş ödemenizi yapmaz ve SGK size iş kazası raporu için rapor parası öder. İş kazasında rapor parası hesaplamasını  yorum bölümünden iş kazası tarihinden önceki son 3 aylık brüt kazancınızı ve son 3 aylık gün sayınızı yazın ne kadar iş kazası parası alabileceğinizi biz hesaplayalım.

Yazımızın devamında hesaplamasının nasıl yapıldığı, asgari ücret üzerinden rapor parası hesaplaması ve konu hakkındaki tüm sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.

İş kazası günlük ücreti 2021

Bildiğiniz şeklinde SGK rapor parası hesaplaması brüt kazancınız üstünden yapılmaktadır.  Eğer asgari ücretle çalışıyorsanız is kazasi rapor parasi için 2021 senesinde ayakta tedavilerde günlük 79,50 TL, yatarak tedavilerde günlük iş kazası tutarı 59,63TL olacaktır.

2 günlük iş kazası rapor parası ne kadar ?

Brüt kazancınız asgari ücrete göre bildiriliyorsa iş kazası iş göremezlik ödeneği hesaplamasına göre ayakta tedavi için iki güne ödenecek tutar 159,00 TL, yatarak tedaviye ise 119,26 TL ödeme yapılır.

3 günlük iş kazası rapor parası ne kadar ?

Eğer sigortanız asgari ücrete göre bildiriliyorsa iş kazası raporu hesaplamasına göre ayakta istirahatte 3 gün için ödenecek toplam ücret 238,50 TL, yatarak tedavi varsa bu durumda 3 günlük rapor parası 178,89 TL olacaktır.

10 günlük iş kazası rapor parası ne kadar ?

Eğer brüt kazancınız asgari ücretin üstünde son 3 aylık toplam brüt kazancınızı son 3 ayın toplam gün sayısına bölün. Çıkan sonucun 2/3’ü ayakta tedavide bir günlük iş kazası ödeneği olarak ödenirken yatarak tedavide ise yarısı bir günlük iş kazası raporu ödemesi olarak ödenmektedir.2021 senesinde asgari ücretli bir çalışanın 10 günlük iş kazası raporu parası tamamı ayakta ise 790,00TL olacaktır.

İş kazası 1 aylık rapor parası ne kadar ?

İş kazası istirahat parası hesaplamasına göre brüt kazancı asgari ücret esas alınarak bildirilen çalışanlara ödenecek 1 aylık rapor parası tutarı ayakta tedavi için 1962,00 TL, yatarak tedavide ise 1471,50 lira olacaktır.

Rapor parası nasıl hesaplanır ?

Ssk rapor parası hesaplaması tüm çalışanlar için brüt maaş esas alınarak yapılır. Hastalık raporlarında rapor tarihinden önceki son 3 aylık brüt kazanç toplamı, doğum raporlarında doğumdan önceki son 3 aylık brüt kazanç toplamı, iş kazalarında da varsa iş kazası tarihindeki son 3 aylık brüt kazanç toplamı yoksa mevcut kazanç toplamı gün sayısına bölünerek günlük ödenecek istirahat rapor parası hesap edilir.

Günlük ödeme tutarı ayakta tedavide hesaplanan bu tutarlarınn 2/3’ü, yatışta ise 1/2’sidir. Yazımızın devamında iş kazası iş göremezlik hesaplama hakkında tüm detayları bulabilirsiniz. Hastalık ya da sgk doğum rapor parası rapor ücreti hesaplaması yapacaksanız iş göremezlik ödeneği hesaplama  sayfamızı ziyaret etmenizi öneririz.

İş kazasında rapor parası nasıl hesaplanır ?

İş kazalarinda rapor parasi alabilmeniz için sigortalı çalışıyor olmanız gerekmektedir. İş kazası sigorta parası için hastalık raporlarında aranan 90 günlük sigorta primi olması şartı aranmamaktadır. Olayın iş kazası olarak sayılması ödeme almak için yeterlidir.

Hesaplama ise brüt ücret üzerinden yapılır. İş kazası oluş tarihinden önceki son 3 aylık brüt ücretin toplamı son 3 ayın gün toplamına bölünür. Çıkan sonucun 2/3’ü ayakta tedavi için 1 günlük iş göremezlik ödemesi, 1/2’si ise yatarak tedavide günlük iş göremezlik ödemesi olarak ödenir.

İş kazası oluş tarihinden önceki son  3 aylık dönemde prim ödemesi olmayanların ise mevcut prime esas kazanç ve gün sayıları esas alınarak rapor paraları hesaplanır. Yani 1 aylık çalışması olan bir çalışan için o ayın brüt ücreti 30’a bölünerek ortalama kazancı hesap edilir.

İş kazası maaşı neye göre hesaplanır ?

Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirilen brüt kazanç esas alınarak hesaplanır. Ödemeler net maaşa göre hesaplanmadığından geçici iş göremezlik ödemesi net maaşa göre daha düşük olur.

İş kazasında maaş kesilir mi 2021

Gelelim konu hakkında çok sorulan sorulardan birisi olan iş kazası raporu maaştan kesilir mi sorusunun cevabına. Eğer sözleşmenizde aksi bir yargı yoksa işveren raporlu olduğunuz süre süresince size maaş ödemek zorunda değildir. Bu durumda raporlu olduğunuz süre süresince işveren maaşınızı ödemeyecek ve SGK size iş kazası ödemesi yapmış olacaktır.

İş kazası rapor parası sorgulaması nasıl yapılır ?

İş kazası parası sorgulama işlemini e devlet sisteminden kolayca yapabilirsiniz.

  • İş kazası raporu parası sorgulamasını e devlet sisteminde SGK-4a/4b İş göremezlik ödemesi görme menüsü aracılığı ile yapabilirsiniz.
  • İş kazası rapor sorgulama uygulamasına buradan giriş sağlayabilirsiniz ⇒ iş kazası rapor parası sorgulama.
  • Sorgulama sonucunda emanete alındı, ödendi, bankaya gönderildi, merkeze gönderildi v.s. şeklinde sonuçlar görebilirsiniz. Eğer sorgulama yaptığınızda iş göremezlik ödemeniz emanete alındı yazıyorsa emanete alınan ödemeyi nasıl alabileceğiniz hakkında bilgi için  rapor parası emanete alındı ne demek sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

T.C. ile rapor parası sorgulaması nasıl yapılır ?

TC numarası ile iş göremezlik ödemesi sorgulanamamakta. Şifresiz olarak sadece TC numarası ile sorgulama yapamazsınız.

İş kazası rapor parası hangi bankaya yatar ?

İş kazası rapor ödemeleri SGK kişi ödemeleri sisteminde tanımlı banka hesabınız yoksa PTT’ye gönderilir ve gönderilme tarihinden itibaren en geç 2 ay içinde iş kazası Sosyal Güvenlik Kurumu ödemesini PTT’den almanız gerekir.

SGK tarafınca ödeme yapılabilmesi için raporun bitmesi ya da uzun soluklu bir rapor ise rapor bitmeden de işveren tarafınca çalışmazlık bildiriminin ve iş kazası bildiriminin yapılması gerekmektedir. İşveren tarafınca iş kazası bildirimi yapıldıysa çalışmadığına dair bildirimi de yaptıktan sonrasında ödeme en geç 15 gün içinde PTT’ye ya da tanımlı banka hesabınıza gönderilecektir.

Rapor parası nereden alınır ?

Eğer Sosyal Güvenlik Kurumu şahıs ödemeleri sisteminde tanımlı banka hesabınız yoksa ödemeler PTT’ye gönderilir ve PTT’ye gönderiliş tarihinden itibaren en geç 2 ay içerisinde ödemeyi almanız gerekir. Tanımlı hesap varsa bu durumda ödemeler tanımlı banka hesabınıza gönderilir. E-devletten kolayca banka hesabınızı tanımlayabilirsiniz. Tanımlama yapmak için  SGK şahıs ödemeleri banka hesabı tanımlama sayfasından e-devlet bilgileriniz ile giriş sağlayabilirsiniz.

İş kazasında işyeri maaş öder mi ?

İşveren istirahatli süreler için maaş ödemek zorunda değildir. Kamudaki işyerleri ile toplu iş sözleşmesine tabi bazı işyerleri istisna kapsamındadır. Bu işyerlerinde rapor alan sigortalının maaşı kesilmez ancak bu kişiler de SGK’dan ödeme alamazlar.

2 günlük rapor parası kesilir mi ?

İş kazalarında rapor tutarı raporlu olunan sürelerin tamamı için ödenmektedir. 1 günlük rapor için bile SGK size iş kazası raporu için ödeme yapmış olacaktır. Ancak hastalıktan alınan raporlarda SGK 1 ve ya iki günlük raporlara ödeme yapmaz. 2 günü işveren de maaştan kesebilir.

İş kazasında Sosyal Güvenlik Kurumu ödemesi mevzusundaki sorularınızı Yorum bölümünden sorabilirsiniz. 

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

143 Yorum
  1. Recep

    10 günlük iş kazasında kaç lira yatar 3aylik burut ücret 10600.89 gün sigorta

    1. zafer

      Merhaba. Yaklaşık 785 TL yatar.

  2. Murat

    44 günlük iş kazası sigorta pirim 3 aylık 3500

    1. zafer

      Merhaba. Son 3 ayın toplam kazancı ve prim gün sayısını tam olarak yazar mısınız

  3. murat

    30 gün iş kazası rapor 90gün pirim 8100 brüt maaş üç aylık ne kadar alabilirim

    1. zafer

      Merhaba. Yaklaşık 1800 lira alırsınız.

  4. Necdet

    Slm ben is kazasi geçirdim 75 gün raporum vardı ve 8140 tl para aldım şimdi işe başladım ve isyerim bana rapor parasi fazla ödendi diye borç çıkardı 750 tl böyle bisey ola bilirmi ne yapmam gerekir

    1. zafer

      Merhaba. Böyle birşey ilk defa duyuyorum. Bence işveren maaşınızı yanlış hesaplamıştır. Rapor parasını sgk ödüyor işveren değil yani.

  5. Necdet

    Slm öncelikle ben is kazasi geçirdim 2.5 ay oldu sgk dan is kazasi emekliliği ala bilirmiyim kafamın sağında ve solunda kırık kulaklar içden kırık beyincik yerinden oynamış sol kulakda duyma kaybı var is kazasi emekliliği alabilirmiyim

    1. zafer

      Merhaba. Yüzde 10 üzeri rapor gerekiyor. Alabilirsiniz diye düşünüyorum. Vakit kaybetmeden başvuru yapabilirsiniz.

  6. Selim

    21 gün raporum var

  7. Selim

    Merhaba….iş kazalarında son 1 yıl içinde 90 gün prim şartı aranır mı. Benim 85 günüm var. 85 günde aldığım brüt maaş 8762 tl. Rapor parası alabilir miyim ne kadar olur.

    1. zafer

      Merhaba. Hayır 90 gün şartı aranmıyor. Ortalama 1450 TL civarı alırsınız.

  8. Hüseyin

    9000 tl brüt kazancım 30 gün rapor var ve son 3 ayda 83 gün prim var nekadar alırım tesekurler

    1. zafer

      Merhaba. Son 3 ayın toplam kazancı ve gün sayısını yazar mısınız?

  9. Omer

    Slm trafik kazasi geciren 1 emekli kişi 40 gün rapor almış sgk dan rapor parasi alabilirmi

    1. zafer

      Merhaba. Eğer iş kazası ile alır. Normal işyeri dışında bir kaza ise alamaz.

  10. Hüseyin

    6000 tl net maaşım var son üç ayda 83 gün prim var 25 gün raporum var nekadar alırım

    1. zafer

      Merhaba. Hesap yapabilmemiz için brüt kazanç bilginiz gerekiyor.

  11. Sinan

    Benim 3 aylık maaşımın toplamı 11.254 tl amaliyat oldum 30 gun raporluyum ne kadar alirim acaba

    1. zafer

      Merhaba. Yaklaşık olarak 2500 TL alırsınız.

  12. Hamza

    Merhaba işe başlama tarihim 18/11/2019 iş kazası geçirdiğim tarih 30/11/2019 12 gün maaşım yattı ve 20 günlük raporum var ne kadar ücret alacagım ?

    1. zafer

      Merhaba. Hesaplama yapabilmemiz için son 3 aylık brüt kazanç ve son 3 aylık gün bilgisi lazım.

      1. Hamza

        1100 tl yattı 12 gün çaılıştım

        1. zafer

          Paranız eksik ödenmiş olabilir. Sgk ile iletişime geçin bence.

      2. Akif

        3 aylık bürüt maaşım 7.334,01 3 ay çalışma gün sayısı 90 gün 1 aylık raporluyum rica etsem hesaplarmısınız tşklr.

        1. zafer

          Merhaba. Yaklaşık 1630 lira alırsınız.

  13. Ali kara

    19 bin 200 3 ay brütü toplam gün sayısı 86 iş kazası 3gün rapor nekadar olur

    1. zafer

      Merhaba. Yaklaşık olarak 430 lira ödeme alırsınız.

  14. Murat

    Merhaba
    Ben Kasım ayında iş kazası geçirdim ilk seferde 5 gün rapor aldım ikincisinde 8 gün aldın ikincisinde 8 gün aldım dın rapor onaylanmış e devletten baktım yatacak olan paranın toplamı 800 Tl

    3 aylık brüt maaş 8.269,84 prim gün sayısı 90

    Yatan para eksik geldi bana yardımcı olabilir misiniz
    (muraatsn) instagramdan yada burdan dönerseniz memnun kalırım

    1. zafer

      Merhaba. Yatan para doğru. Günlük ödeme ortalama brüt kazancınızın 2/3 ü olur.

  15. Ahmet

    Merhaba 3 aylık brüt maaş toplam 10597 TL gün 63 iş kazası geçirdim ne kadar almam gerekiyor hesaplayabilirmisiniz

    1. Ahmet

      58 gün rapor var bide 58 güne ne kadar alabilirim

      1. zafer

        Merhaba. Yaklaşık olarak 6500 TL ödeme alırsınız.

  16. Oguz

    Iş kazası geçirdim 14 gün raporun var son aya ait 90 günüm var brüt 11.825 nekadar alirim

    1. zafer

      Merhaba. Toplamda 1226 TL ödeme alırsınız.

  17. Engin

    Son 3 aylık brüt maaşım 9500 civarı prim günüm 86 39 gün is kazası raporu aldım ne kadar alırım

    1. zafer

      Yaklaşık olarak 2872 lira ödeme alırsınız.

  18. Necdet

    Slm bisey sorcam is kazasi geçirdiğinde maaş yatmiyor mu sadece rapor parasimi yatiyor

    1. zafer

      Merhaba. İş kazası süresi boyunca işveren maaş ödemek zorunda değildir. Sadece rapor parası ödenir normal şartlarda.

  19. Doğukan

    3 aylik burüt ucretim 8909 gün sayım 88 çalıştığım Sektörde İs kazasi Geçirdim Vede tutanagi hastaneye götürüp rapor aldim rapor sürem 10 gün ne kadar rapor parası Almam Lazi.

    1. zafer

      Merhaba. Yaklaşık 675 lira alırsınız.

  20. Murat

    Iş kazası geçirdim 10 rapor aldım maaşım asgari ücret 500 tl kesinti olmuş bende ayrıca ssk bi ücret almadım niye kesinti oldu öğrenebilir miyim?

    1. zafer

      Merhaba. Raporlu sürelerde işveren maaş ödemez. Sgkdan 560 TL civarı ödeme almanız gerekir. SGK ile iletişime geçin.

  21. cenk

    zafer bey iş kazası geçirdim 30 gün rapor aldım 90 gün pirim 2150 tl maaşım var iş veren 19 günlük ilk olarak onaylamış 960 tl yattı daha raporumun bitmesine 5 gün var daha ne kadar yada toplamda ne kadar rapor parası alırım tşkler.

    1. zafer

      Merhaba. Hesaplama için iş kazası tarihinden önceki son 3 aya ilişkin brüt kazanç ve gün bilgisi lazım.

  22. Kadir

    Abi ilk rapor 3 gun sonra 14 gun rapor verdi daha sonra 1 hafta sonra 3 gun daha verdi doktur bey raporu acaba ne kadar ödeme yapilir ve ne zaman yatar saygilar

    1. Kadir

      Ve son 3 ay sigorta brüt 11367 tl

  23. Necdet

    Merhaba ben 45 günlük raporluyum acaba sgk ödemeyi kaç günde bir yapar yada rapor bittikden sonramı yapar

    1. zafer

      Merhaba. İşveren parça parça bildirim yaparsa sgk da parça parça öder. İşveren raporun tamamı bittikten sonra yaparsa sgk da tamamına öder.

  24. Kadir

    Merhaba ben iskazasi gecirdim ama ilk rapor 3 gun sonra14gun sonra 7 gun son 3 aylik ssg brut 11367 tl acaba ne kadar odme alirim iyi gunler

    1. zafer

      Merhaba. Günlük rapor parası ödemeniz 85 lira civarı olur. Kaç gün raporlu olduğunuzu anlamadım ona göre hesap edin.

  25. Kadir

    Merhaba zafer bey ben 24 gunluk raporluyum is kazasi diye gectirmistim son 3 aylik sigorta primim 11.567lira ne kadar ödeme alirim saygılar

    1. zafer

      Merhaba. Yaklaşık 2050 lira ödeme alırsınız.

  26. Mehmet

    İş kazasi raporum 21 gün son bürüt maaşım 8300 gün sayısı 87

    1. zafer

      Merhaba. Yaklaşık 1340 TL civarı ödeme alırsınız.

  27. Kadir

    Dün gece saat 01:30 civarında iş kazası geçirdim. 3 Aylık Bürütüm 8.475 TL / gün 90 / 7 gün iş kazası raporu aldım. Ne kadar rapor parası alırım?

    1. zafer

      Merhaba. Yaklaşık 440 TL ödeme alırsınız.

    2. Ugur

      Merhaba.rappr başlangıcı 24 ekim.rapor bitişi 6 kasım.son 3 ayda 90 gün prim ve 3 aylık toplam brüt 9000.Ne kadar ücret almam gerekiyor.is kazası.

      1. zafer

        Merhaba. Yaklaşık 870 lira ödeme alırsınız.

  28. Nuri

    Son 3aylık bürütüm 10800 tl.ayakta tedavim 30. yatarak tedavim 12 son üç aylık pirim sayısı 79 raporum iş kazası ne kadar alabilirim

    1. zafer

      Merhaba. Yaklaşık 3570 TL ödeme alırsınız.

  29. Gürsoy

    10günlük raporluyum işkazası 3aylık brütüm 15450tl son 3 aylık primim 90gün ne kadar rapor parası alırım

    1. zafer

      Merhaba. Yaklaşık 1150 TL ödeme alırsınız.

  30. Mazvus

    10040 90 gün 16gun ıs kazası raporu

    1. zafer

      Merhaba. Yaklaşık 1200 TL ödeme alırsınız.

  31. Umut

    3 aylık 6.859 73 gün var 30 iş kazası raporum var

    1. zafer

      Yaklaşık 1880 TL ödeme alırsınız.

  32. Dostlar diyari

    Kolay gelsin 10 günlük is kazası rapor parasi günlük ne kadar olarak hesaplanir

    1. zafer

      Merhaba. Eğer asgari ücretle çalışıyorsanız günlük 56,85 TL üzerinden ödeme yapılır.

  33. Necdet

    14087tl 3 aylık bürüt maaş 45 günlük raporluyum ne kadar alirim

    1. zafer

      Yaklaşık 4700 TL ödeme alırsınız.

  34. yiğit

    merhabalar ben işyerinde iş kazası sonucu parmağımı kırdım . ameliyat oldum 1 ay raporluyum.ancak işe 20 gün önce girmiştim rapor parası alabilrmiyim

    1. zafer

      Merhaba. Evet iş kazası olduğu için alabilirsiniz.

      1. yiğit

        maaşım 2050 tl ne kadar alırım

        1. zafer

          Günlük rapor parası ödemeniz 56,85 lira olacaktır.

  35. Sevilay

    Merhabalar ben iş yerinde düşmem sonucu bileğim kırıldı ilk20 gün rapor verildi 24.09.2019 gününden 15 .10.2019 gününe kadar raporluyum aynı yerde 4 yıldır çalışıyorum maaş asgari ücretten yatıyor ne kadar rapor parası alirim

    1. zafer

      Merhaba. Yaklaşık 1200 lira ödeme alırsınız.

  36. Ali

    3 alik brüt 6821
    Gùn sayisi 50
    Raporlu gùn sayisi 30

    1. zafer

      Merhaba. Yaklaşık 700 lira alırsınız.

  37. Sefa

    Merhabalar 3 aylık brüt maaş 16500 son 3 ay prim günü 90 gün.43 gün raporum var.ne kadar alırım acaba

    1. zafer

      Merhaba. 5200 lira civarı ödeme alırsınız.

  38. Ramazan

    Ramazan. 91gun. 5350. Pitimim. Var. 40gun. iskazasi. Raporum. Var

    1. zafer

      Merhaba. Prime esas kazanç bilgisi yanlış. Asgari prime esas kazanç brüt asgari ücretten az olamaz. 3 aylık toplam esas alındığında sizinki az olmakta.

  39. INAN

    Merhaba son 3 ayda 57 günüm var 5413 tl pirim yatmış 40 gün iş kazası raporu aldım hesaplarmisiniz lütfen

    1. zafer

      Merhaba. Yaklaşık 2500 lira alırsınız.

  40. Orkan Uzun

    Merhabalar 3 aylık sgk prim brütüm 8.592 rapor günüm 6 gün istirhat 3 aylık sgk günü 60 ne kadar ödeme alırım

    1. zafer

      Merhaba. 570 lira civarında ödeme alırsınız.

  41. Yusuf

    Merhaba son 3 aylık sigorta 88 gün ve 3 aylık brüt kazanç 23.500 lira 15 günlük is kazasi raporum var ne kadar para yatar

    1. zafer

      Merhaba. Yaklaşık 2670 lira ödeme alırsınız.

  42. Clopixol

    16.100 brüt gün 90 2 aylık rapor var

    1. zafer

      Merhaba. 7155 lira alırsınız.

  43. Deniz

    10.100 brüt maas 90 gün sigorta iş kazası 30 gün rapor ne kadar para alırın

    1. zafer

      Merhaba. 748 lira alırsınız.

  44. Abdurrahman

    10 günlük iş kazası raporum var 3 aylık sgk matragımın brütlerinin toplamı 13080 lira ne kadar para yatar

    1. zafer

      Merhaba. Yaklaşık 970 lira alırsınız.

  45. Mert

    10400 prim gün 89 iş kazası ve normal rapor hesaplrmısınız 60 gün rapor

    1. zafer

      Yaklaşık 4600 lira ödeme alırsınız

  46. Yunus

    Selamün aleyküm asgari ücretten fazla alıyorum yani net 2750 bazen prim falan aldığımızda bu ücret fazla oluyor.sgk nerden gorucek benim bu kadar maaş aldigimi ve neye göre hesap yapicak muhtemelen asgari ücrete göre yapacaktir

  47. İbrahim

    Ben sigortalı bir ile girdim 9 gündür çalışıyordum iş kazası geçirdim 15 günlük rapor verildi Ne kadar para alacağıma dair Bilgi yok

    1. zafer

      Merhaba. Brüt maaşınızı yazın ne kadar alacağınızı hesaplayalım.

  48. Çiğdem

    Merhaba 12.06.2019 işe girdim. 17.08.2019 iş kazası geçirdim. Son 3ayım ve brüt maaşımı bilmiyorum. 18.07.2019_20.07.2019 3günlük ilk raporum, 22.07.2019_28.07.2019 ikinci raprum,29.07.2019_06.08.2019 üçüncü raporum bunların hesaplaması nasıl olur acaba?

    1. zafer

      Merhaba. Ortalama brüt maaşınızın 2/3 ü bir günlük rapor parası olarak ödenir.

  49. Yılmaz

    Merhaba brüt kazancım 32 000 lira prim gün sayısı 90 gün rapor gün sayısı 35 gün iş kazası geçirdim

    1. zafer

      Merhaba. Yaklaşık 8300 lira ödeme alırsınız.

  50. Abdullah

    06.07.2019 tarihinde is kazasi gecirdim. 10.06.2019 tarihi itibariyle hastanede tedavim devam ediyor. Hastanede gecirdigim sure icin sgk tarafindan herhangi bir odeme yapilmaktami. Odeme yatis tarihinden itibarenmi yoksa raporun verildigi tarihten itibarenmi basliyor.

    1. zafer

      Merhaba. Hastanede yatarak tedavi için de Sgk ödeme yapar. Bunun için hastanenin işgöremezlik raporu girmesi gerekiyor. Rapor başlangıç tarihinden itibaren ödeme yapılır.

  51. Ömer

    01.07.2019 günü iş kazası geçirdim ve 04.07.2019 tarihte kadar 4 günlük iş görememezlik raporu aldım 1 yıl içerisinde son 3 aylık brüt ücret toplamı 9.132 TL ve 90 günlük çalışma süresi mevcut raporum ayaktan istirahat olarak geçiyor sgk günlük olarak ne kadar bi ücret yatırabilir

    1. Editor

      Verdiğiniz bilgilere göre günlük 67 TL almanız gerekiyor. Kesin ve doğru hesaplamayı Sosyal Güvenlik Kurumununda yapılacağını unutmayınız.

  52. Ern

    3ay toplam prim 12785 7 gunluk raporum var gun sayim 87

    1. zafer

      Merhaba. Yaklaşık 685 lira ödeme alırsınız.

  53. Halil ibrahim

    09.06.2019 da iş kazası gecırdım 10 10 olmak sartıyla 20 gun rapor aldım 16226 3 aylık burut kazancım var iş kazasndan once 90 gun prımım yattı ne kadr para alırım

    1. zafer

      Merhaba. Yaklaşık 2403 lira ödeme alırsınız.

  54. Mehmet

    8-16 saat arasında çalışan birisi, 15:30 da iş kazası geçirmiş olsa o günkü yövmiyesi kesilir mi? Raporu aynı gün olduğunda sgk dan mı parasını alır?

    1. Editor

      İş kazasının olduğu gün hem sigorta priminin hem de maaşın tam ödenmesi gerekiyor. Müfettişlerin son raporlarında bu eksiklikten kaynaklı idari para cezası uygulanıyor.

  55. Kemal Doğugil

    20000₺ son 3 ayda 90 günüm var 13 Haziran 18 Haziran iş kazası raporum var geçmeyince tekrar iş kazası raporu aldım 19 Haziran 28 Haziran arası rapor parası ne kadar alabilirim

    1. Editor

      Günlük rapor parası 148 lira ortalama. Raporlu olduğunuz gün sayısı ile çarpmanız yeterli olacaktır.

  56. Hüseyin

    2 aylık işçiyim iş kazası geçirdim 1 Hafta raporum var maaşım asgari ücretten ne kadar rapor ücreti alırım günlük kaç para yapıyor

    1. Editor

      Ortalama 400 TL rapor parası alabilirsiniz.

  57. İsmail

    Brütüm 2572 tl iş kazası geçirdim 27 gün rapor aldım toplamda tahminen ne kadar alırım?

    1. Editor

      Ortalama olarak 1550 TL almanız gerekiyor.

  58. Veli

    2019 yılı 30 mart ‘ta iş kazası geçirdim raporum 30 mart başlayıp 28 nisan son buldu bana yatan para 2898 tl sunuda belirtmek isterim aynı zamandada iş yerim normal maaşımı ve sigortamı çalışır şekildede ödüyor

    1. Editor

      İşveren çalışanının raporlu olduğu süre içerisinde maaş ödemesi yapmama hakkına sahiptir. İşveren kendi inisiyatifi dahilinde maaş ödemesi yapmış olabilir.

      1. Emre

        S.a ben 2019 un 4 aydaiş kazası geçirdim 33 günlük rapor aldım bunun 2 gününü hastanede yattım geriye dönük 3 ay da 58 gün sayim var 4416 da brüt var ne kadar alabilirim sizce

        1. Editor

          1600 TL civarında rapor parası alabilirsiniz.

  59. Osman

    İs kazası geçirdim inşaatta 58 gün iş kazası raporum var ne kadar para alırım?

    1. Editor

      Yazı içerisinde yer alan iş kazası rapor parası hesaplama aracını kullanabilirsiniz.

  60. Alican

    Merhaba yazdım ama 8700 ve 87 gün.

    1. Editor

      Tam olarak neyi kastettiğinizi anlayamadık.

      1. Alican

        Rapor hesaplar iş kazası gecirdim 20 artı 2 gün son 3 ay 8.700 toplam brüt 3 ay prim 87 gün ne kadar alirim diye tesekkurler

        1. Editor

          Alacağınız rapor parası 1550 lira civarında olacaktır. Doğru hesaplamayı bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumunun yapacağını unutmayınız.

  61. Erkan

    Bürüt maaş 2572 20 gün raporluyum iş kazası nedeni ile işyeri parayı kesti benim sskdan alacağım parayı hesaplarmısınız

    1. Editor

      Almanız gereken rapor parası 1140 TL civarında olacaktır. Kesin hesaplamayı Sosyal Güvenlik Kurumu memurlarının yapacağını unutmayınız.

  62. Mehmet

    Ben 2018 12 05 de ameliyat oldum ben şimdi rapor parası ni nasıl hesaplarım kaç aldan buyana 30 gün rapor yazı yorlar şimdi 45 gün yazdılar rapor başlaması 3 13 2019 başladı 29 04 2019 bitt kaç para alırdım

    1. Editor

      İlk rapor alınan tarihten önceki son 3 aylık kazanç ve gün toplamı yazmanız halinde hesaplama yapabiliriz.

    2. Tuncay

      14.26755 üçaylık bürüt kazancım sgk 90 gün istirahat üç hafta ve iş kazası ne kadar para alabilirim teşekkürler

      1. Editor

        Verdiğiniz bilgilere göre ortalama 2200TL civarında olması gerekiyor.

        1. Gencer

          3 aylik prim odemem 90 gundur 3 aylik brut sgk odememde 22.164 30 gun is kazasi raporumum var

          1. Editor

            Ortalama 4.925 TL ödeme alabilirsiniz. Detaylı hesaplamayı Sosyal Güvenlik Kurumunun yapacağını unutmayınız.

  63. Turgut

    3 aylık yatan sigorta parası 12.777 gün 69 hesaplar misiniz

    1. Editor

      Verdiğiniz bilgiye göre günlük rapor parası 95 lira civarı olacaktır. Raporlu olduğunuz gün sayısı ile 95 çarparak hesaplamanızı yapabilirsiniz.

      1. Necdet

        13800 tl son üç aylık bürüt maaşım 45 gün raporluyum ne kadar alirim

        1. zafer

          Merhaba. Yaklaşık 4333 TL alırsınız.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. TamamDetaylı bilgi için tıklayınız.