Rapor Parası Emanete Alındı Ne Demek

0 12.362

Rapor parası emanete alındı ne demek sorusunu son dönemde e-devlet üzerinden işgöremezlik sorgulaması yapan okurlarımız sıklıkla sormaya başladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan rapor parası diğer adı ile geçici iş göremezlik ödemesini Kanunen belirlenen sürede almadığınızda ödeme Sosyal Güvenlik Kurumu’na iade edilir. Bu paraların nasıl alınacağı, başvuruyu nereye ve nasıl yapacağınız ve konu hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızın cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Rapor parası emanete alındı nedir ?

Bildiğiniz üzere geçici iş göremezlik ödemeleri PTT’den alınmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu şahıs ödemeleri sisteminde hesabı tanımlı olmayanlar ödemeleri PTT’ye gönderildikten sonra 6 ay içerisinde bu ödemelerini PTT şubelerinden almalılar. Ödeme gönderiliş tarihinden sonra 6 ay içerisinde bu ödemeler alınmadığında otomatik olarak SGK emanet hesaplarına aktarılır. İşte emanet hesabına alınan bu paralar emanete alınan rapor parası olarak adlandırılır.

İş göremezlik ödeneği emanete alındı ne demek ?

Rapor parasının bir diğer ismi geçici iş göremezlik ödeneğidir. Dolayısıyla emanete alınan rapor parasının ne olduğu ve nasıl geri alınabileceği konusunda yazımızda anlatılan hükümlerin tamamı geçerlidir.

Emzirme parası emanete alındı ne demek ?

Bildiğiniz üzere Sosyal Güvenlik Kurumu doğum halinde sigortalı anne ya da babaya bir defaya mahsus emzirme yardımı ödemesi yapmakta. Emzirme ödeneği ödendikten sonra en geç iki ay içerisinde alınmadığında bu yazımızda belirtildiği gibi SGK emanet hesaplarına alınmakta. Emanete alınan emzirme paranızı nasıl iade alabileceğiniz yazımızın devamında anlatılmıştır. Emzirme yardımı alma şartları ve güncel emzirme ödeneği tutarları için https://www.sgksorusor.com/sgk-sut-parasi-ne-kadar-2019-122/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Sgk emanete alınan para sorgulama

Sizin de emanete alınan paranız olabilir. Emanete alınan para sorgulaması yapmak için hemen https://www.sgksorusor.com/2019-sgk-rapor-parasi-nasil-sorgulanir-223/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Emanete alınan rapor parası nasıl alınır ?

Sosyal Güvenlik Kurumu emanet hesaplarına alınmış olan işgöremezlik ödemesini iade alabilirsiniz. Birinci yöntem en yakın Sosyal Güvenlik Merkezi’ne kimliğiniz ile uğrayarak banka hesabınızı tanımlatmak diğeri ise e devlet üzerinden aşağıda belirtildiği gibi hesap tanımlaması yapmak. Hesap tanımlamasının ardından ödeme en geç 3 iş günü içerisinde tanımlanan banka hesabına aktarılır. Eğer aşağıda belirtilen bankaların birisinde hesabınız yoksa bu durumda SGK’ya giderek ödemenizin tekrar PTT’ye aktarılmasını talep etmeniz gerekiyor.

Emanete alınan rapor parası banka hesabı tanımlama

Emanete alınan rapor paranızın iadesi için aşağıda belirtilen bankalardan birisindeki aktif hesabınızı tanımlayabilirsiniz:

  • Akbank,
  • Burganbank,
  • Fibabank,
  • Halk Bankası,
  • Şeker Bank,
  • Ziraat Bankası,
  • Vakıf Bank,
  • TEB,
  • Garanti.

E-devlette menüz SGK-Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama kısmında yer almaktadır. Tanımlama yapmak için buradan da giriş yapabilirsiniz:  SGK şahıs ödemeleri banka hesabı tanımlama girişi .

Emanete alınan rapor parası için dilekçe örneği

Eğer e-devlet üzerinden tanımlama yapamadıysanız aşağıda belirtilen örnek dilekçe ile başvuru yaparak da ödemenizi alabilirsiniz.

……. Sosyal Güvenlik Merkezine

Kurumunuzca tarafıma …/…/….. tarihinde …. TL tuatrında işgöremezlik ödemesi yapılmış olup ödemeyi elimde olmayan nedenlerden alamadığımdan para emanet hesaplarına aktarılmıştır. Emanet hesabındaki ödemenin …………………………………… iban numaralı banka hesabıma ve ya yeniden PTT’ye gönderilmesi hususunda gereğini arz ederim. 

Emanete alınan ödemeler hakkındaki sorularınızı yorum kısmından iletebilirsiniz. 

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. TamamDetaylı bilgi için tıklayınız.