Bağkur Primi Ne Kadar 2021

0 14.499

Bağkur primi ne kadar oldu ? 01 Ocak 2021-31 aralık 2021 tarihleri arasında ödenecek en düşük ve en yüksek prim tutarları, bağkur prim basamakları ve bağkur ödemesi ne kadar konusu hakkında sık sorulan sorular ve cevapları hakkında detaylar yazımızın devamında verilmiştir.

2021 bağkur primleri ne kadar oldu ?

Her bir bağkur kolunda indirimli ve ya indirimsiz olarak ödenen prim tutarları farklılık göstermektedir. Şimdi ayrı başlıklar halinde ödenecek en düşük ve en yüksek prim tutarları hakkında bilgi vermeye çalışalım.

Çiftçi bağkur primi 2021

Eğer geçmiş döneme ilişkin bağkur prim borcunuz yoksa, prim ödemelerinizi düzenli yapıyorsanız yüzde 5 indirim ile ödeyeceğiniz en düşük tarım bağkur primi aylık olarak 985,01 TL, geçmiş dönem borcunuz varsa ise ve prim ödemelerinizi düzenli yapmamışsanız aylık en düşük prim tutarınız ise 1151,96 TL olacaktır. Tarım çiftçi bağkuru kapsamında ödenecek aylık en yüksek bağkur primi tutarı ise yukarıda belirtilen tutarların 7,5 katıdır. 

Esnaf bağkur primi ne kadar 2021 ?

Bağkur aylık ödemenizi düzenli yapıyorsanız ve geçmiş döneme ait borcunuz yoksa 5 puanlık indirim ile ödeyeceğiniz en dusuk bagkur primi 1055,36 TL, aylık bağkur ödemesini düzenli yapmıyorsanız ve geçmiş döneme ait borçlarınız varsa bu durumda ise ödeyeceğiniz bağkur ücreti aylık olarak 1234,00 TL olacaktır.En yüksek şirket ortağı/esnaf bağkur primi de aylık olarak yukarıda belirtilen tutarların 7,5 katı olacaktır.

İsteğe bağlı bağkur primi 2021

İsteğe bağlı bağkurlular 5 puanlık indirimden yararlanamıyor. isteğe bağlı aylik bagkur ucreti 2021 yılında en düşük 1144,80 TL  dir. İsteğe bağlı bağkurdan emekli olma şartları, emekli olmanız halinde alabileceğiniz emekli maaşı ve konu hakkında tüm detayları isteğe bağlı sigorta şartları sayfamızda bulabilirsiniz.

Ev hanımı sigortası primi 2021

Evde el işi, dantel, süs eşyası v.b. satışını yaparak geçimini sağlayan ev hanımları isteğe bağlı sigortalı olabilmekte. Bu kapsamda ödenen aylık en düşük prim tutarı 2021 yılı için 1068,48 liradır.

İşveren bağkur primi 2021

İşverenler için 2021 yılında 5 puanlık indirimle aylık prim tutarı 1055,36 TL, prim ödemelerini düzenli yapmayanlar için ise aylık 1234,00 TL’dir. En yüksek aylık prim tutarları belirlenen bu tutarın 7,5 katına kadar arttırılabilmektedir.

En düşük bağkur primi 2021

Yukarıda en düşük ve en yüksek aylık prim tutarları belirtilmiştir. Gördüğünüz üzere ev hanımları için en düşük prim ödenebilen bağkur kolu ev hanımı sigortasıdır. Diğer bağkur türleri için de prim oranları yukarıda belirtilmiştir.

Bağkur basamak prim listesi 2021

Bağkurda basamak düzenlemesi 2008’de 5510 Sayılı yasa ile birlikte kaldırılmış olup aşağıda aylık olarak ödenecek en düşük primler verilmiştir. Ödenecek en yüksek prim ise bu tutarların 7,5 katı olacaktır.

Bağkur primi hesaplama 2021

Bağkur primleri brüt asgari ücrete göre hesaplanır. Ödenecek en yüksek prim tutarı belirlenen tutarın 7,5 katını geçemez. İsteğe bağlı bağkurlular en düşük brüt asgari ücretin %32’si oranında prim öderler ve 5 puanlık prim indirimi teşvikinten yararlanamazlar. Prim borcunu düzenli ödeyen esnaf/şirket bağkurlusu 5 puanlık indirimle brüt asgari ücretin %29,5’i, primlerini düzenli ödemeyenler ise 5 puanlık indirimden yararlanamadıklarından %34,5’i oranında prim öderler.

Tarım/çiftçi bağkurlusu 2021’de 28, 2022’de 29 ve 2023’te 30 günlük brüt asgari ücret üzerinden prim ödeyecekler. 5 puanlık indirimden yararlananlar belirtilen asgari brüt ücretin %34,5’i, yararlanamayanlar ise %29,5’i üzerinden prim öderler.

Bağkur borcu ödenmezse ne olur 2021

Her ayın bağkur borcunu takip eden ayın sonuna kadar ödemeniz gerekiyor. Yani 2021/Mart ayına ait bağkur primini 30 Nisan 2021 tarihine kadar ödemeniz gerekir. Bağkur son ödeme tarihine kadar ödeme yapmadığınızda belirlenen tutarlarda gecikme zammı ve faizi uygulanır. Ayrıca bu şekilde 2 aya ait bağkur priminizi ödemezseniz sağlık güvenceniz kapanır ve sağlık hizmetlerinden de yararlanamazsınız.

Bağkur prim borçları için yeni bir af düzenlemesi gündemde. Yeni af kapsamında prim borçlarının tamamı silinerek hizmetler dondurulabilecek ya da dileyen faizleri sildirerek borçlarını yeniden yapılandırabilecek. Bağkur affı hakkında tüm bilgileri ve son dakika gelişmelerini  bağkur affı sayfamızda bulabilirsiniz.

2021 Bağkur prim ödemesi nasıl yapılır ?

Bağkur prim borçlarınızı T.C. Kimlik numaranız ile Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı bankalara, mobil ve internet bankacılığından ve kredi kartı ile prim ödeme sisteminden ödeyebilirsiniz. Bağkur prim ödeme menüsü aşağıdaki gibidir;

  • Ödeme vadesi geçmemiş aylık cari primleriniz için SGK Ödemeleri-Bağkur prim.
  • Ödeme vadesi geçmiş prim borçları için ise: SGK ödemeleri-Bağkur geçmiş dönem.
  • Primlerin nasıl ödendiği konusunda detaylı bilgi edinmek ve prim borcunuzu ödemek için  4b bağkur prim ödeme işlemleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca bağkur primleriniz için otomatik ödeme talimatı vererek ödemelerinizin otomatik olarak ödenmesini sağlayabilirsiniz. 

Kredi kartı ile bağkur primi ödemesi nasıl yapılır ?

Bağkur prim ödemesini dilerseniz SGK kart ile prim ödeme sisteminden kredi kartınız ile online olarak da ödeyebilirsiniz. Kredi kartı ile Sosyal Güvenlik Kurumu prim ödeme ekranına sgk kart ile prim ödeme bağlantısını kullanarak giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki aşamaları takip ediniz:

  • SGK kart ile prim ödeme sistemine T.C. numaranız ve e devlet şifreniz ile giriş yapın. Sisteme yukarıda yer alan bağlantı ile giriş yapabilirsiniz.
  • Sorgu Türü: 4b Sigortalı Tahsilatları kısmına gelerek devam edin
  • Sorgu Tipi kısmında cari borçlar için Bağ-Kur Cari Dönem, ödeme vadesi geçmiş borçlar ve yapılandırılmış borçlar için için ise Bağ-Kur Geçmiş Dönem menüsünden ödeme yapabilirsiniz.

Bağkur primi hangi bankaya yatar ?

Bağkur prim ödemesini yapabileceğiniz başlıca bankalar şunlardır;

  • Ziraat Bankası,
  • Halk Bank,
  • Vakıf Bank,
  • PTT,
  • Türkiye İş Bankası,
  • Deniz Bank,
  • Yapı ve Kredi Bankası,
  • Garanti Bankası,
  • TEB,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı diğer bankalar.

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. TamamDetaylı bilgi için tıklayınız.