Bebek Bakıcı Maaşı 2020

0 1.741

Bebek bakıcı maaşı ve bakıcılara ödenecek net sigorta primi bakıcı çalıştıracaklar açısından ağır olabilmekte. Çalışan annelerin en büyük sorularından birisi  bebeklerine kimin bakacağıdır. Bebek bakıcıları bilhassa çalışan anneler için büyük ehemmiyet arz etmektedir. Zira anne bebeğini gözü kapalı teslim etmek ister.

Bebek bakıcı ücretleri ödenirken asgari ücretin dikkate alınması gerekmektedir. Zira Kanunen asgari ücretin altında maaş ödemek yasaktır. Yazımızda 01 Ocak 2020-31 Aralık 2020 tarihleri arası yaklaşık olarak bebek bakıcısı maaşları mevzusunda bilgi sahibi olabilir, ek olarak bakıcı sigortası iyi mi yapılır mevzusunda da data bulabilirsiniz.

Bebek bakıcı fiyatları 2020

Malumunuz bebek bakıcıları da dahil tüm ev hizmetleri çalışanları gelir vergisinden muaftırlar. Bu yüzden net maaş hesaplaması yapılırken bebek bakıcıları için asgari ödenecek maaşın asgari geçim indirimi hariç olarak yapılması gerekmektedir.  Brüt maaş üzerinden yalnızca SGK işçi ve işsizlik prim payı kesildikten sonra asgariden ödenmesi gereken net maaş hesap edilir. Buna göre 2020 yılı için bakıcıya ödenmesi gereken net asgari ücret tutarı 2501,55 TL olacaktır.

Doğal olarak belirttiğimiz meblağ kanunen mecburi olan tutardır. Bir çok ailenin bebek bakıcısına ödeyeceği miktar bunun oldukça oldukça altında olabilmekte. Bu yüzden bebek bakıcılarına yaklaşık olarak olarak ödenen en düşük maaş 600 TL’den başlamakta ve 4000-5000 şeklinde sayılara ulaşabilmektedir. Ödenecek bakıcı fiyatı ailenin takdirine, bulunduğunuz bölgedeki fiyat politikasına, işinizde ne kadar uzman olduğunuza v.s. şeklinde birçok kritere bakılırsa farklılık göstermektedir.

Yeniden hatırlatmakta yarar olacağını düşündüğüm için ödenmesi ihtiyaç duyulan net maaşın asgari ücretten azca olmaması icap ettiğini belirtmek isterim.

Yarım gün bakıcı maaşı

Yukarıda 30 tam gün çalışan bakıcı için ödenmesi gereken en düşük ve ortalama maaş tutarları belirtilmiştir. Yarım gün çalışan bakıcılar için de belirtilen bu ücretlerin yarı yarıya azaltılarak ödenmesi gerekir.

Bakıcı sigortası nasıl yapılır ?

Bakici sigortasi için SGK’ya bildirim ve prim ödeme işlemleri oldukça kolaydır. Bakıcı sigortası ev hizmetlerinde Ek 9 10 günden fazla çalışanlar kapsamında yapılmaktadır. Bebek bakıcısı sigortasını yaptırmak istiyorsanız Ek 9 10 günden fazla çalışanlar müracaat formu ile SGK’ya bir kere başvurmanız kafi olacaktır.

Bakıcı sigorta primi hesaplama 2020

Bakıcı için ödenecek aylık sigorta primi işveren ve bakıcının teşvikten yararlanma durumuna göre farklılık gösterir. İndirimsiz prim oranı brüt ücretinin %37,5’i, prim düzenli ödenirse brüt üzerinden 5 puanlık indirimle %32,5’i, eğer 6111 teşvikinden yararlanıyorsanız %17’si oranında prim ödersiniz.

Bakıcı sgk primi ne kadar

Asgari ücret değiştiğinden ve sürekli artış gösterdiğindne sigorta primi de yükselmektedir. Teşvikli ve teşviksiz tüm güncel sigorta primleri için https://www.sgksorusor.com/bakici-sigortasi-7638/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bakıcı sigorta teşvik 2020

Evde bakıcıya sigorta yaptıracaksanız devletin elde etmiş olduğu bakıcı Sosyal Güvenlik Kurumu sigorta prim şartlarını bilmeniz faydanıza olacaktır. Bebek bakıcısı sigortası için yararlanabileceğiniz iki mühim teşvik bulunmaktadır. Bunlardan birisi 7103 Sayılı Kanunla getirilen 4447-19. madde teşviği diğeri ise 4447/10. madde sigorta prim teşviği.

6111 sayılı kanun teşvik şartları 2020

Bakıcınız için yararlanabileceğiniz bir öteki mühim sigorta teşviki ise 4447/10. madde öteki adı ile 6111 sayılı yasa teşviğidir. Bu teşvikten yararlanabilmek için;

  • İşe aldığınız kişinin işe girmiş olduğu tarihten önceki son 6 aylık dönemde sigortalı çalışmasının olmaması,
  • Daha ilkin başka bir işyerinde bu teşvikten yararlanmamış olması,
  • 18-29 yaş arası adam olması ya da hanımefendi olması. Bayanlarda yaş artı aranmaz.

Yukarıdaki şartları sağlamanız halinde 24 ay süreyle primin ortalama %60’lık kısmını devlet öder. Eğer kişiyi İŞKUR’a da kaydederseniz teşvik süresi 30 aya çıkar.

27103 teşvik şartları 2020

Bu teşvik bakıcıya 700 TL sigorta desteği olarak da adlandırılan teşvik. Bu kapsamda bakıcı sigortası devletten tamamen karşılanmakta. Doğrusu bakıcınız bu teşvik şartlarını sağlarsa 15 ay süresince 1 lira bile prim ödemeden bakıcıların sigortasını elde etmiş olmuş olursunuz. Bebek bakicisi için bu teşvikten yararlanabilmeniz için aşağıdaki şartları sağlamanız gerekiyor;

  • İşe almış olduğunuz bebek bakıcılarının işe girmiş olduğu tarihten önceki son 3 aylık dönemde 10 günden fazla sigorta ya da bağkurunun olmaması,
  • İşe aldığınız tarihte İŞKUR’da işsizlik kaydının olması gerekiyor.

Yukarıda belirtilen iki şartı sağlamanız halinde bakici sigorta priminin 15 ay süresince tamamı devlet tarafınca karşılanır.

27103 sayılı kanun teşviki hakkında daha fazla bilgi için https://www.sgksorusor.com/27103-tesvik-sartlari-hesaplama-ve-sorgulama-773/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bebek bakıcısı ücretleri ve bakıcı sigortası mevzusundaki sorularınızı Yorum bölümünden sorabilirsiniz. 

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. TamamDetaylı bilgi için tıklayınız.