2022 Maaşı Ne Kadar 2020 ?

0 876

2022 maaşı ne kadar ? 2022 Maaşı Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafınca engellilere, 65 yaşın üstündekilere ve muhtaçlara 3 ayda bir ödenen aylıktır. Engelli maaşı ya da 65 yaş maaşı olarak adlandırılan bu maaşlar her yıl ocak ve temmuz ayından itibaren zamlanıyor.

Bu yazımızda 2020 senesinde üç aylık engelli maaşı ile 65 yaş yaşlılık maaşı alma şartları ve maaş tutarları mevzusunda detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

2022 maaşı nedir ?

Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca muhtaç olduğu tespit edilen ve aşağıda belirtilen şartları sağlayan 65 yaş üstü kişiler, engelli kişiler ve dul kişilere 2022 Sayılı Kanun gereği ödenen sosyal yardımlardan birisidir.

2022 aylığı nasıl alınır 2020

2022 engelli maaşı şartları ve 65 yaş üç aylık maaş alma şartları aşağıdaki gibidir. Bu maaştan yararlanabilmeniz için;

  • Herhangi bir sigortalı işte çalışmıyor olmanız, aktif olarak esnaflık vergi kaydınızın v.s. olmaması gerekiyor.
  • SGK’dan emekli maaşı almıyor olmanız gerekir.
  • Nafaka yardımı almıyor olmanız gerekir.
  • Hane halkı ortalama gelirinin net asgari ücretin 1/3’ünden azca olması gerekir. 2020 yılı için asgari ücretin 1/3’ünden az ve fazla güncel tutarları öğrenmek için https://www.sgksorusor.com/gelir-testi-1-3-ne-demek-8353/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
  • Vakıf tarafınca hakkınızda müracaat sonucu muhtaçlık sonucu verilmesi,
  • 65 yaş üstü olmanız ya da minimum %40 üstü engel raporunuzun olması.
  • Eğer engelli şahıs 18 yaşın altında ise bu durumda engelli maaşı engellinin yakınına ödenir.

Kimler 2022 maaşı alabilir ?

Yukarıda belirtilen şartları sağlayan, herhangi bir kapsamda sigortası olmayan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından muhtaç olarak sayılan engelli ve ya 65 yaş üzeri kişiler bu maaştan yararlanabilmekte.

2022 maaşı başvurusu nereye yapılır ?

2022 maaşları için başvurunuzu ikametinizin bağlı olduğu Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapabilirsiniz. 2022 maaşı şartlarını sağlıyorsanız aşağıdaki evraklarla beraber başvurunuzu yapabilirsiniz;

  • Mal bildirim formu ( Vakıf tarafınca verilir size),
  • Dilekçe ( Vakıf tarafınca verilir size),
  • Nüfus kayıt örneği ( Nüfus Müdürlükleri ya da  e devletten alabilirsiniz ),
  • Maaş başvurusu engelli şahıs için yapılıyorsa sıhhat kurulu raporunun aslı ya da aslı gibidir fotokopisi,
  • 2 tane fotoğraf.

2022 engelli maaşı 2020

01 Ocak 2020 tarihinden sonraengelli maaş tutarları aşağıdaki gibi olcaktır;

  • %40-69 arası engel raporu olanlar aylık: 535,00 TL,
  • %70 ve üstü engel raporu olanlar aylık: 801,15 TL
  • 65 yaş maaşı da aylık olarak: 670,00 TL olacaktır.
  • 18 yaş altı engelli yakını maaşı aylık: 535,,00 TL

2022 Maaşı ödeme tarihleri 2020

2022 maaşlarının ödeneceği tarih doğum tarihinin son rakamına gore belirleniyor. Buna gore doğum tarihinin son rakamı,

  •  0 ya da 5 olanlar her ayın 5’inci gününde,
  • 1 ve ya 6 olanlar her ayın 6’ıncı günü,
  • 2 ve ya 7 olanlar her ayın 7’inci günü,
  • 3 ve ya 8 olanlar her ayın 8’inci günü,
  • 4 ve ya 9 olanlar her ayın 9’uncu günü maaşlarını alabilirler.

2022 engelli maaşı sorgulama

2022 maaşı sorgulaması T.C. numarası ile şifresiz olarak yapılmamaktadır. Yaşlılık maaşı sorgulama tc ile meydana getirilen uygulama yoktur. Engelli maaşı ve 65 aylığı maaşınızı e devlet sisteminden kolayca sorgulayabilirsiniz. E devlet 2022 maaş sorgulamasını e devlet sisteminde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı-Sosyal Yardım Detayları Sorgulama menüsünden sorgulayabilirsiniz. E devlet engelli maaş sorgulamasını buradan yapabilirsiniz >>> 2022 sorgulama.

Engelli maaşı sorgulama tc ile

E devlet şifresiz sadece T.C. numarası ile online olarak sorgulama yapılabilecek bir uygulama bulunmamakta. Sorgulamayı yalnızca yukarıda belirtilen menüden ve e devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

65 yaş maaşı sorgulama

65 yaş maaşı sorgulaması da yukarıda belirtildiği şekilde e devlet sistemi üzerinden yapılmakta. Yani aslında sosyal yardımların hepsi tek ekran üzerinden sorgulanabilmekte.

Özürlü maaşı sorgulama evrak takibi

Evrak takibini online olarak yapamıyorsunuz. Başvurunuzu tamamladıktan sonra ortalama 1-1,5 ay içerisinde genelde süreç tamamlanmakta. Bu süreç içerisinde başvurudan sonuç alamazsanız Vakıf ile iletişime geçmenizi öneririz.

2022 engelli bayram ikramiyesi 2020

Malumunuz SGK tarafınca artık her kurban bayramı ve ramazan bayramı öncesi olmak suretiyle yılda iki kere bayram ikramiyesi ödenecek. Bayram ikramiyesi SGK’dan emekli maaşı ya da gelir alanlara ödenmekte. 65 yaş maaşı ya da engelli maaşı alanlara bayram ikramiyesi ödenmemekte.

2022 maaşı aylık oldu mu ?

Maaşlar eskiden 3 ayda bir ödenmekteydi. Şimdi ise aylık olarak ödenmekte. Yukarıda belirtilen maaş tutarları da aylık olarak ödenen maaşlardır.

2022 özürlü maaşı alanlara kredi verilir mi ?

Eğer banka tarafınca size kredi verilebiliyorsa herhangi bir sakıncası yok. Kısaca kredi çekince maaşın kesilmesi söz mevzusu olmaz. Ayrıca 2022 maaşı alanlar için bir kredi anlaşması bulunmamakta. Krediyi kendi finansal durumunuz esas alınarak bankalardan alabilirsiniz.

65 yaş maaşı alanlar kredi çekebilir mi ?

Kredinin verilip verilmeyeceği tamamen banka ya da diğer finansal kuruluşa bağlıdır. Eğer finansal durumunuz kredi çekmeye uygun ise banka size kredi tahsis eder değilse etmez. Kredi çekmeniz maaşınızın kesilmesine neden olmaz.

65 yaş maaşı/2022 engelli maaşları v.s. mevzusundaki tüm sorularınızı yazının sonundaki Yorum bölümünden sorabilirsiniz. 

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. TamamDetaylı bilgi için tıklayınız.