Stajyer Maaşı Ne Kadar 2021

88 12.723

Stajyer maaşı asgari ücretin agi hariç net tutarı esas alınarak hesaplanır. 01 Ocak 2021 zamanı ile 31 Aralık 2021 tarihleri arası asgari ücretin açıklanmasından sonrasında 2021 stajyer maaşı da belli oldu. Stajyer maaşı 2021 hesaplaması net asgari ücretin bekar ve çocuksuz için hesaplanan kısmının %30’u olarak ödeniyor.

Bu yazımızda özellikle konu hakkında son zamanlarda çok sorulan staj parası ne zaman yatacak sorusunun cevabı ile güncel maaş tutarları ve devlet stajyer maaşları ne zaman yatıyor konusunda ayrıntıları bulabilirsiniz.

Stajyer maaşı hesaplama 2021

Stajyer maaşları asgari ücretin asgari geçim indirimi hariç tutarı üzerinden hesap edilir. Staj yapılan işyerindeki çalışan sayısının staj maaşı üzerinde etkisi yoktur. İşyerindeki çalışan sayısı sadece stajyer devlet desteği açısından işverene ödenecek destek tutarını etkiler. 20’den fazla çalışanı olan işyerlerinde stajyer maaşının 1/3’ü işverene destek olarak ödenir. 20’den az çalışanı olanlarda ise 2/3 olarak destek ödemesi yapılır. Kısaca çalışan sayısı staj maaşını etkilemez. Ödenecek net maaş tutarı agi hariç asgari ücretin %30’undan az olamaz.

2021 stajyer ücreti ne kadar oldu ?

2021yılı için hem devlet hem de özel sektör stajyer maaşları güncel olarak en düşük aşağıda paylaşılmıştır;

  • 01 Ocak 2021 tarihinden itibaren stajyer ücretleri zamlanacak. Asgari ücretin artışı ile birlikte 01 Ocak 2021-31 Aralık 2021 tarihleri arasında zorunlu stajyer maaşı 767,00  lira olarak ödenecek.

Lise stajyer maaşı 2021

Meslek liselerinde ve diğer liselerde öğrenim görürken staja tabi tutulan öğrencilere özel sektörde de olsa Kamu’da da olsa maaş ödenmesi zorunludur. Sağlık meslek lisesi staj parası tutarları yukarıda belirtilen oranlardan az olamaz.

Üniversite stajyer maaşı 2021

Bazı istisnai durumlar haricinde üniversitede öğrenim gören öğrencilere yaz tatili süresinde yaptıkları stajlardan dolayı üniversite stajyer ücreti ödenmesi zorunlu değildir. Maaş ödenip ödenmeyeceği staj yapılan işyerinin inisiyatifine kalmıştır. Maaş ödeniyorsa da üniversite zorunlu staj ücreti yukarıda belirtilen tutarlardan Kanunen az olamayacaktır.

Çocuk gelişimi staj ücreti 2021

Çocuk gelişimi bölümünde zorunlu stajını yapacak olanlara ödenecek çocuk gelişimi bölümü staj maaşları 2021 yılı için aylık tam çalışma olması durumunda 767,00 TL’den az olamayacaktır.

Sgk stajyer maaşı 2021

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından meslek lisesi son sınıf öğrencilerine ödenen Sgk staj ücreti 2021 yılında 767,00 TL olacaktır. Ancak üniversitede öğrenim görenler ve yaz döneminde staj yapanlara maaş ödeme zorunluluğu olmadığından SGK tarafından maaş ödemesi yapılmaz.

2021 stajyer maaşı devlet desteği

Stajyer öğrenci çalıştıran özel sektör işverenlerine stajyer desteği 2021’de de devam ediyor. Buna göre 20’den fazla çalışanı olan işletmelerde ödenen staj maaşının 1/3’ü, 20’den az çalışanı olan işletmelerde ise ödenen maaşın 2/3’ü devlet tarafından destek olarak ödenmekte. İşverene destek ödemesi yapılabilmesi için işverenin stajyerin maaşını en geç her ayın 10’na kadar banka hesabına yatırması ve ayın 25’ine kadar da maaş ödemesi yaptığına dair dekontla okula başvurması gerekmekte.

Tatillerde stajyer ücretleri kesilir mi ?

15 tatilde, resmi tatillerde ve hafta sonu tatillerinde stajyer öğrenciler ücretli izinli sayılırlar ve maaşları tam olarak ödenir. Kısaca öğrenci dışındaki tatillerde yani öğrencinin kendi isteği ile almadığı mazeret izni, hastalık izni v.s. dışında stajyer maaşları kesilmez ve tam olarak yatar.

Stajyer maaşları yatacak mı son dakika ?

Son zamanlarda staja başlayan öğrencilerin bize en çok sordukları soruların başında staj paraları yatacak mı sorusu gelmekte. Koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların tatil edilmesi ile birlikte stajyer öğrenciler maaş alıp alamayacaklarını merak etmekteler. Şu anda bir belirsizlik var ve tam olarak ödenip ödenmeyeceği konusunda netlik bulunmamakta. MEB’den yapılacak resmi açıklamalar ile birlikte stajyer maaşı yatacak mı coronadan dolayı ne olacak sorusunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Stajyer maaşı ne zaman yatar 2021

Maaşın yatacağı süre işyerinin faaliyette bulunduğu sektöre göre farklılık gösterir. Devlet dairelerinde staj görevini yürütenlerin maaşları genelde ayın 15-20’si arasında yatar. Çünkü maaş hesaplaması için ayın 15’i ile diğer ayın 14′ ü arasında geçen çalışmalara ilişkin puantaj kaydı beklenir. Bu yüzden genelde memur maaşları ile birlikte ödenmez ve birkaç gün sonrasında ödenir. Bu yüzden 15-20’si arasında ödenir.

Özel sektör işyerlerinde staj yapanların maaşlarının her ayın en geç 10’una kadar ödenmesi Kanunen zorunludur. Her ne kadar buna uyulmuyor olsa da maaşların 10’una kadar yatırılması ve destek için de 20’sine kadar maaş ödendiğine dair dekont ile işverene başvuru yapılması gerekmektedir.

Üniversite staj ücreti ne zaman yatar ?

Zorunlu staja tabi olmayan üniversite öğrencilerine maaş ödenmemekte. Ancak bunun bazı istisnaları var tabi. Kamu Kurumlarında maaşa tabi olarak staj görenlerin maaşları ayın 15-20’si arasında yatar. Özel sektörde staj yapanlar için Kanunen belirlenen bir tarih bulunmamaktadır. Diğer personelin maaşı ne zaman yatıyorsa üniversite öğrencine de onlarla birlikte maaş ödemeleri yapılır.

SGK belge kodu 49 ve 50 belge kodları nedir ?

  • Anne ve ya babası üstünden aktif sıhhat sigortası olan ya da 18 yaş altı öğrencilerin SGK’ya 49 Belge kodu ile bildirilmesi gerekiyor. Bu durumda bu öğrenciler için bir tek %1 oranında iş kazası ve meslek hastalığı primi ödenir.
  • Anne/babası üstünden etken güvencesi olmayan ve 18 yaşını tamamlamış stajyer öğrencilerin ise 50 belge kodu ile SGK’ya bildirilmesi gerekiyor. Bu durumda %1 iş kazası ve meslek hastalığı primine ek olarak işveren %5 oranında hastalık primi öder ve sıhhat güvencesi olmayan talebe staj sigortası üzerinden sağlıktan yararlanmış olacak.
  • Staja başlayan öğrencilerin sigorta giriş işlemlerinin nasıl yapıldığını adım adım anlattık. Hemen  stajyer öğrencilerin sigorta girişleri nasıl yapılır sayfamızı ziyaret ederek sigorta işlemlerinin nasıl yapılacağı konusunda detaylı bilgi edinebilirsiniz.
  • Staja başlarken staj yapılacak işyeri tarafından müstehaklık belgesi istenebilir. Müstehaklık belgesi nedir, nasıl alınır hakkında detaylar için sgk müstehaklık belgesi nasıl alınır sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Sgk staj başvurusu 2021

Sosyal Güvenlik Kurumu okul döneminde meslek lisesi son sınıf öğrencilerine, yaz döneminde de genelde Sosyal Güvenlik bölümü son sınıf öğrencilerine staj imkanı sağlamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu’na staj başvurusu yapmadan önce staj yapmanıza dair onay için ilgili Müdürlüğün onayını almalısınız. Eğer staja başlamaya uygun görülürseniz aşağıdaki belgeler sizden isteniz;

  • Staj sözleşmesi. Okuldan almanız gerekiyor. Güncel formatta olmalı. Bilgiler eksiksiz olmalı ve okul müdürlüğünüze imzalatmanız gerekiyor.
  • İki adet vesikalık fotoğraf,
  • SGK tarafından verilen ve doldurmanız gereken adres fişi.
  • Sosyal Güvenlik öğrencileri için özgeçmişi de içeren dilekçe.

Staj parası nereye yatar ?

Kamu Kurumlarında yani devlet dairesinde staj yapanların maaşları Kurumların anlaşmalı oldukları banka kanalı ile ödenir. Staj başlangıcında kamu kurumu stajyer öğrenciden zaten anlaşmalı oldukları bankada hesap açmasını ister. Özel sektörde staj yapanlar da genelde ya işverenin anlaşmalı olduğu banka kanalı ile ya da stajyerin hesabının olduğu banka kanalı ile ödeme yapılır. Yani kısaca belirli bir banka yoktur.

Staj başlangıcı emeklilikte sayılır mı ?

Staj ya da çıraklık kapsamındaki sigorta başlangıçları emeklilikte ilk giriş olarak sayılmıyor. Daha ilkin staj başlangıcı emeklilikte sayılır mı başlıklı yazımızda da detaylı bir şekilde anlatıldığı suretiyle stajyerlik kapsamında bir tek iş kazası, meslek hastalığı ve hastalık sigortaları ödenmekte. Uzun vade sigorta kolları olan ölüm, malulluk şeklinde sigorta primleri ödenmediğinden bu sürelerin emeklilikte sayılması mümkün bulunmamaktadır.

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

88 Yorum
  1. Deniz

    Merhaba. 25 yaşın üstünde Sağlık Yönetimi öğrencisiyim. Babam tarafından sigortalıyım. Staj yapacağım. İş Sağlığı ve Güvenliği primini ben mi öderim, Okul mu? Teşekkür ederim

    1. zafer

      Merhaba. Okul öder.

  2. Mehmet

    Zafer bey şubat ayı staj devlet desteği yatımı acaba

  3. Ozan

    3 günlük stajyer maaşı kesintisi ne kadar olur yani ne kadar keserler

    1. zafer

      Merhaba. Bunu koordinatör öğretmeninize sorabilirsiniz. Bilgi sahibi değilim.

  4. Nurdan

    Merhaba meslek lisesi çocuk gelişimi staji yapiyorum ilk maasimizi aldik ama belirsizlik olduğu icin staj yapamayabiliriz maasimizin devami gelirmi bizlik bi sorun yok pandemiden yapamiyoruz kesilirmi maaslarimiz

    1. zafer

      Merhabalar. Konu hakkında bilgi sahibi değilim maalesef.

  5. Mehmet

    Merhaba zafer bey ben harita tapu kadastro öğrencisiyim lise devlet kurumunda 28 EylüL de staja başladık Ekim 30 oldu maaşlar yatmadı nezaman yatar acaba ?

    1. zafer

      Merbaba. Kuruma sormanız gerekiyor bunu. Bizim bilmemiz mümkün değil ne yazık ki.

  6. Mert

    Merhabalar Zafer bey ben bilişim öğrencisiyim devlet okulunda 28 Eylül’de staja başladık bugün 25 Ekim oldu normalde 15 ile 20si arası yatiyormus maaşlar bu ay yatacakmi iyi gunler

    1. zafer

      Merhaba. Eylül ayı maaşınızın yatması gerekirdi şimdiye kadar. Kurumunuzla görüşün derim.

  7. Muhammet

    iyiy günler zfer bey ben meslek lisesi staj yapıyorum özelde normalde ayın 10 unda maaş veriliyor yazıyor lakin biz 15 i oldu hala alamadık ne zaman alacağız sözleşmemizde 21 eylül yazıyor biz ise 1 ekimde başladık

    1. zafer

      Merhaba. Staj yaptığınız işletmeden bilgi almanız gerekiyor bu konuda.

  8. Mustafa Enes Gençtürk

    Selam merhaba ben bişilim öğrencisiyim stajım başladı 1 2 gün önce neyse devlet bana kaç para ödeme yapıcam iş yerinde 2 kişi çalışıyoruz hemde 1 onun dışında .İş yeri sahibi devlet dışında para vermiyeceğini söyledi bu durumda ne yapmam gerek devlet bana en fazla kaç verecek lütfen cevaplayın bide maaşlar ne zaman yatıyor ?? yada devlet yada okul bana 613 tl den az yattığını yada verildiğini anlarsa iş yeri ceva alırmı ?

    1. zafer

      Merhaba. Tüm bu bilgiler yazımızda mevcut. Devlet desteği ve net maaş tutarları. Okumanızı öneririm.

  9. Nurcan

    MERHABALAR MESLEK lisesi 12.sınıfta bilişim okuyan oğlum var…staj için başvurduğumuz işyeri ben sana maaş ödeyemem ancak devlet destek verir ise onu öderim diyor…çalışan sayısı tahminimle 15 kişi gibi bu durumda ne yapmalıyız nasıl bir yol izleyelim efendim…

    1. zafer

      Merhabalar. Maalesef devlet desteği stajyerler için verilmiyor artık. Bu yüzden özel sektör işverenleri de maaş ödemesi yapmıyor. Yapılacak birşey yok.

  10. Meryem

    Haziran maaşi yatacak mı? Devlette staj görüyorum .

    1. zafer

      Merhaba. Konu hakkında bilgimiz yok maalesef.

  11. Kadir

    Selamlar Zafer bey. Bir sorum olacaktı. Ben şu anda sigortasız ve işsizim sigortanın en düşük ücretle yatırmam için ve yatırdığım sigorta ücretinin prim sayılması için ne yapmalıyım, ayrıca bu yatırdığım sigorta ücretinden yani benim sigortamdan elinde yararlanma biliyor mu?
    Onun için nasıl bir yol izlemeliyim. Teşekkür ederim.

    1. zafer

      Merhaba. Eğer sadece sağlıktan yararlanmak isterseniz gss primi ödemelisiniz. Aylık prim 88 TL. Eğer emeklilik için de sayılsın diyorsanız isteğe bağlı bağkur en düşük 941 TL ödersiniz

  12. H.Emre

    Merhaba bazı haber sitelerinde “2020’nin gelmesiyle birlikte staj yapan öğrencilere verilecek maaşlar arttı. 2019’da gençlere en az 548.70 lira ödenirken, bu tutar 631.19 liraya çıktı. Devlet katkısı tutarı 2020’de 20’den az personel çalıştıran işletmeler için 420.70, 20 ve üzerinde personel çalıştıran işletmeler için 210.40 lira olarak uygulanacak. Staj gören lise son sınıf öğrencileri koronavirüs nedeniyle staj ücretlerinin kesilip kesilmeyeceğini mart ve nisan ayında staj ücretlerinin yapıp yatmayacağını merak etmekte. Koronavirüs sebebiyle okulların tatil edilmesiyle stajyer maaşlarında herhangi bir kesinti yapılmayacak.” şeklinde haberler yapılıyor,fakat az önce arayıp sorduğum zaman staj yaptığım şirket devletten destek alamadığı için bize ödeme yapmak zorunda olmadığını söylediler.Bu konu üzerine resmi bir açıklama yapıldı mı acaba?

    1. zafer

      Merhaba. Stajyerler için işletmelere yapılan devlet desteği ödemeleri Nisan ve mayıs ayları için yapılmadı. Hal böyle olunca özel sektörde çoğu işveren de maaş ödemelerini yapmadı.

  13. emre

    Merhaba benim ücretimi ilçe milli eğitim yatırıyor şu ana kadar eksiksiz bir şekilde bütün ödemeler oldu haziran ayının maaşı yatıcak mı acaba ilkokulda staj yapıyordum İlçe milli eğiitim yatırıyordu ücretimi

    1. zafer

      Merhaba. İlçe milli eğitim müdürlüğüne sormalısınız. Her kurum farklı bir uygulama yaptı bu süreçte.

  14. FARUK

    HAZİRAN AYI MAAŞLARI YATACAK MI KESİNLEŞTİ Mİ ?

    1. zafer

      Maalesef elimizde bir veri yok.

  15. Elif

    Merhaba iyi günler ben Adliye de staj yapıyordum bugüne kadar maaşım eksiksiz yattı fakat bugün yatmadı koordinatör öğretmenim ise “yatmayacağı yönünde bir yazı gelmedi yatması gerekiyordu“ dedi sizin bu konu da bilgi sahibi misiniz?

    1. zafer

      Biz de bilgi sahibi değiliz. Yazı bekleniyor.

  16. Derya

    Merhaba benim sadece Haziran maaşım kaldı ama duyduğuma göre verilen paralar geri isteniyor böyle birşey olabilir mi

    1. zafer

      Verilen paranın geri istenmesi söz konusu olmaz. Ama haziran 2020 stajyer maaşları yatar mı bilemem. Belirsizlik var.

  17. Melike

    Devlet hastanesinde staj yapip maasi yatan var mi nisan mayis ve hazirandan biri yatan varsa soyleyebilir mi?

  18. Derya

    Benim bugün Mayıs maaşım yatti çocuk gelişim son sınıfım bir arkadasimin geçen ay iki maaşı birden yattı

  19. Yahya kurt

    Bence staj ücreti yatmayacak artık unutun zaten belimizi staj maaşına bağlamadık

  20. Fatma

    0312 361 10 65 bura yatıyo derse devlette görenlerin hepsi yatıcak demektir

  21. Fatma

    Zafer bey dakkam yokda işletmeyi arayıp söylermisiniz maaşlar yatıcakmı diye 361 10 65 keçiören belediyesi siza zahmet olacak

  22. Nur

    Adalet sarayında staj yapıyorum bu durumda yatacak mı Haziran ayı

    1. zafer

      Her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Biz de net cevap veremiyoruz maalesef.

  23. Emre ozcan

    Ben belediyenin kresinde calisiyorum acaba ozel mi? Kurum mu? Bilgilendirebilir misiniz?

    1. zafer

      Özel mi kurum mu derken soruyu anlamadım?

  24. Yasar

    Merhaba iyi günler MEB’den yazı gelmiş maaşlar yatacak mı

    1. zafer

      Merhabalar. Özel sektör için işveren desteği ödenmeyecekmiş. Bu durumda çoğu özel sektör işvereni Mayıs ve Haziran için maaş ödemelerini yapmayacak diye düşünüyoruz. Kamu Kurumları büyük ihtimalle maaş ödemelerini yapacaklar.

  25. Gözde

    Bizim nisan ayi maasimiz mayis ayinda yatıyor. Yani nisan ayi maasimiz yatmayacak mi çünkü soylediginize gore mayis ve haziran ayi belirsizmis

  26. Hamza

    Merhaba Mayıs ayı staj maaşı ne zaman yatacak

    1. zafer

      Belli birşey yok henüz.

  27. Gözde

    Sinop boyabat devlet hastanasinde staj yapiyorum mart ayinin staj ucretini nisan ayinin 23 unde yatirdilar bizim nisan ayi ucretimiz yatacak mi yoksa mayis ve hazirandaki belirsizlige mi dahil edildi?

    1. zafer

      Mayıs ve Haziran ayı maaşları için MEB’den resmi talimat beklenmekte. Bu talimat gelmeden Kurumlar ne yazıkki maaş ödemelerini yapamayacak.

  28. Yahya kurt

    Zafer hocam liselerde staj ücretleri yatacak mıdır bizi aydınlatırmısınız bilgilerinizle lütfen!

    1. zafer

      Henüz net değil. Bu hafta belli olur umarım.

  29. Filiz

    Özel eğitim kurumunda staj yapıyorum nisan ayı maaşı hâlâ ödenmedi

    1. zafer

      Henüz belirsizlik var. Bu hafta netleşmesini bekliyoruz.

  30. Ömer

    Önemli olan haziran ayı dönem bitti maaşı yatarmı peki

    1. zafer

      Hem mayıs hem de haziran için belirsizlik devam ediyor.

  31. Samed Arslan

    Arkadaşlar Sivas Suşehri Devlet Hastanesinde staj yapanlara ve Anaokullarında staj yapanlara maaş yatmış haberiniz olsun. Ben Merkez Numune Hastanesinde staj yapıyorum benimki de yatmadı

  32. Ozan

    Bende sivas belediyesinde staj görüyorum yatmayacak dediler yatacağını sanmıyorum artık

  33. Emre

    Merhaba ben istanbul kartal belediyesinde calisiyorum stajyer maaslarini yatmicagini soylediler

  34. Ahmet

    Efendim devlet hastanesinde staj görüyorum Nisan ayı ücreti verilecekmi bi bilgi açıklamada yapılmadı

  35. Mahmut

    Resmi olarak yazı gelmediği sürece mebden yazı gelmediği sürece yatmaz dimi

  36. Mahmut yasa

    Peki Zafer bey resmî olarak Yazı açıklaması ne zaman gelir maaşlar yatacak diye

    1. zafer

      Maalesef bilemiyorum.

  37. Mahmut Vural

    Merhaba. İyi günler siz hafta içi yatacak felan diyorsunuz Zafer bey ama ben bugün hastanemi Aradım döner sermayeyi adam Bilgi yok dedi ama sizde burda hafta içi yatacagını söylüyorsunuz daha döner sermaye bilmiyor veya size nerden Bilgi geliyor lütfen cevaplarmısnız

    1. zafer

      Biz Kamu kurumlarından aldık bilgi. Alınan bilgi ödeneceği yönünde.

  38. Defne

    Merhaba ben sağlık ocağında staj görüyorum Nisan Mayis maaşlarimiz yatmadi acaba yatacak mi ?

    1. zafer

      Merhaba. Bu hafta maaşların yarından itibaren yatmasını bekliyoruz.

  39. Elif

    Merhaba acaba okullar tamamen bittiği için Haziranda yatacak olan son maaşımızda bir sıkıntı olur mu yatar mı yatmaz mı?

  40. Mahmut

    Merhaba Zafer bey Sağda sol da bu hafta yatacak yatmicak diye cevaplar görüyorum ama bizde mağdur kaldık bizde öğrenciyiz ihtiyacımız var ve artık doğru bir cevap istiyoruz sizce bu Mayıs ayı yatacak mı yatmicakmı Koordinatör hocama sordum bize Bilgi gelmedi diyor siz de yatacak diyorsunuz lütfen bizi mutlu edecek yada doğru bir bilgi verirmisiniz

    1. zafer

      Bu hafta yatacak inşallah Mahmut Bey.

  41. Buse

    Okullar bu sene bitti acaba lise staj maaşı yatıcak mı ?

    1. zafer

      Merhaba. Hem bu ay hem de mayıs ayında yatmasını bekliyoruz.

  42. Emre

    Merhaba ortalarina dogru belli olucak demissiniz hocam ama ortayi gecti gidiyor hani devlet stajyerleri maaslarini aldilar belediyedekiler hala maaslarini bekliyorlar haksizlik degil mi bu simdi?

    1. zafer

      Maaşların bu hafta ödenmesi gerekiyor.

    2. Emre

      Belediyedekilere stajyer maasi odenmicek diye soylediler birde

  43. Mert

    Covid-19 hastalığından dolayı verilen bu uzun arada okulların tatil edilmesiyle birlikte lise son sınıf öğrencisi olarak stajlarımızada gidemiyoruz staj maaşlarımız yatacakmı ?

  44. Ebrar

    Merhaba 12. Sınıf stajyer öğrencilerin parası yatıcak mı bu konuyla ilgili pek açıklık yok?

    1. zafer

      Merhaba. Nisan ayı için henüz belirsizlik devam etmekte. Ödenip ödenmeyeceği mayıs ayının ortalarına doğru belli olur.

  45. Yusuf

    Merhaba iyi Günler Yazdiginiz Metinde Okudum Hastalık doğal afet nedi ile tatil sonucu stajer ücretleri tam yatirilicak yazmistiniz 15 inden 15 ne yatiyor bizim maaşlar acaba yatirilicakmı

    1. zafer

      Merhaba. Net değil henüz normalde yatması gerek ama bir açıklama yapılmadı biz de bekliyoruz.

  46. Kadir

    Hocam selam.benim babam 84 yasında emekli, yaşlı bakım aylığı alabilir mi, yada eğer alırsa emekli maaşından herhangi bir kesinti olur mu ? Bu maaşı almak için ne yapmak lazım?

    1. zafer

      Merhaba. Bunun için rapor gerekiyor. En az yüzde 50 ve üzeri rapor gerekli. Raporda ağır engelli ibaresi yer alacak. Bunun haricinde hane halkı kişi başı gelirin net asgari ücretin 2/3 ü altında olması şartı istenir. Bunları sağlarsanız alabilirsiniz.

  47. Kadir

    Est,. Tşk ederim.

  48. Kadir

    İyi akşamlar. Ben yurtdışında yaklaşık 10 yıl sağlık sigortası yatırılarak çalıştım. Ben bunu emeklilik primi olarak yatırmak istersem nereden ve ne kadar ücret ödeyerek başvurabilirim.

    Bunun daha düşük ücretle yatırılması mümkün mü değil mi acaba? Bunu kastetmiştim

    1. zafer

      Pardon:). Yanlış anlamışım. Maalesef daha düşük bir tutarla ödeyemezsiniz. En düşük borçlanma tutarı 44.15 TL.

  49. Kadir

    Bunun daha düşük ücretle yatırılması mümkün mü değil mi acaba ??

    1. zafer

      Çalışmalar devam ediyor. Bir haç gün içinde maaşların ödenip ödenmeyeceği netleşmiş olacaktır.

  50. Kadir

    İyi akşamlar. Ben yurtdışında yaklaşık 10 yıl sağlık sigortası yatırılarak çalıştım. Ben bunu emeklilik primi olarak yatırmak istersem nereden ve ne kadar ücret ödeyerek başvurabilirim.

    1. zafer

      Merhaba. Türkiyede kayıtlı olduğunuz ilin bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. 2020 için günlük borçlanma tutarı 44.15 TL dir.

    2. Emre ozcan

      Ben belediyenin kresinde calisiyorum hangi kurum oldugunu bilmiyorum

      1. zafer

        Bunu belediyeye sorun bence.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. TamamDetaylı bilgi için tıklayınız.