İşsizlik Ödeneği Hesap Tanımlama

0 208

İşsizlik ödeneği hesap tanımlaması yaparak işsizlik maaşı ödemenizi banka hesabınızdan alabilirsiniz. Normal şartlarda işsizlik ödeneği PTT’den alınmakta ancak banka hesabınızı tanımlamanız durumunda işsizlik maaşınız hesabınıza aktarılacaktır.

Hesap tanımlaması İşkur profil sayfası üzerinden yapılacağından İşkur profiliniz yoksa oluşturmak ya da e-devletten giriş yapmak için hemen https://www.sgksorusor.com/e-devlet-profil-olusturma-8344 sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Şimdi gelelim tanımlama işlemini nasıl yapacağınıza.

İşsizlik ödeneği kimler alabilir ?

İşveren tarafından çıkışı verilen ve çıkış yapılan tarihten önceki son 3 senelik zaman zarfında en az adına 600 gün sigorta primi ödenmiş çalışanlar yararlanabilir. Başvuru yapmak, İşsizlik ödeneği hesaplamak, detaylı şartlara göz atmak ve işsizlik maaşı konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olmak için hemen https://www.sgksorusor.com/2019-issizlik-maasi-alma-sartlari-guncel-38/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İşkur iban kaydetme e devlet

Hem işsizlik ödeneği hem de kısa çalışma ödeneği ve İşkur diğer ödeneklerin banka hesabınıza aktarılması için tanımlama aynı menüden yapılmakta. Şimdi tanımlama işlemini nasıl yapacağınıza geçelim;

  • https://www.turkiye.gov.tr/iskur-is-arayan-uyelik sayfasından e-devlet şifreniz ile ya da yukarıda vermiş olduğumuz sayfa üzerinden İşkur profil sayfasına girin.
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra üst kısımda “IBAN Bilgilerinizi Girmek veya Güncellemek için Tıklayınız ” göreceksiniz. Burayı tıklayınız.
  • Buradan İban numaranızı başına TR olacak şekilde 26 haneli ve aralarında boşluk olmadan yazın. Sonra İban KAYDET deyin. Böylece iban numaranız tanımlanmış olacaktır.

Hesap numaranızı tanımlamanız durumda bundan sonraki ödemeleriniz EFT olarak banka hesabınıza aktarılacaktır. İban tanımlaması yapmamanız halinde ödemeler PttBank, Banka gişelerinden veya SMS ile ATM’lerden yapılacaktır. Başkasına ait iban numarası tanımlamayın. Kimlik ile iban numarası eşleşmez ise ödeme banka hesabına aktarılmaz ve PTT’den alınması gerekir.

İşsizlik ödeneği iban güncelleme

Banka hesabı güncelleme ya da iptal işlemlerini de yine yukarıda yer alan sayfadan yapmanız gerekiyor. İban tanımlama sayfasına gelerek SİL dedikten sonra yeni iban numaranızı yukarıda belirtildiği şekilde kaydedebilirsiniz.

İşsizlik maaşı alırken bağkurlu olmak

İşsizlik maaşı alırken bağkurlu olmanız durumunda işsizlik ödeneği kesilir. Ayrıca başvuru aşamasında yani sigortadan çıkış yaptığınızda yine devam eden çiftçi ya da esnaflık kaydınız varsa bu durumda da işsizlik maaşından yararlanamazsınız.

İşsizlik maaşı bitince sağlıktan yararlanma

İşsizlik maaşı süresince işsizlik maaşı üzerinden sağlıktan yararlanmaya devam edersiniz. İşsizlik maaşı sona erince eğer anne, baba, eş ya da çocuklarınız üzerinden sigortadan yararlanma hakkınız yoksa bu durumda zorunlu olarak genel sağlık sigortası kapsamına geçmeniz gerekiyor. Genel Sağlık Sigortası başvurusu yapmak başvuruda istenen evrakları öğrenmek ve izlenmesi gereken yol hakkında detaylı bilgi için hemen https://www.sgksorusor.com/genel-saglik-sigortasi-nasil-actirilir-2019-845/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İşsizlik maaşı ayın kaçında alınıyor ?

Her ayın işsizlik maaşı takip eden ayın 5’inde ödenir. İlk başvuru tarihinden itibaren eğer maaş alma hakkınız varsa takip eden ayın 5’i itibariyle işsizlik ödeneğinizi PTT’den ya da tanımlamış olduğunuz banka hesabınızdan alabilirsiniz.

Ptt işsizlik maaşı sorgulama

Ödenek sorgulamasını e-devlette https://www.turkiye.gov.tr/issizlik-odenegi-odemesi sayfası üzerinden yapabilirsiniz.

Kısa çalışma ödeneği işsizlik maaşı kesilir mi ?

Kısa çalışma ödeneği alan sigortalılar zaten hali hazırda işyerlerinde aktif çalışan sigortalılardır. Yani işsizlik ödeneği işten çıkış yapılan çalışanlara ödenirken kısa çalışma devam eden sigortalılara ödenir. Bu yüzden okurlarımız işsizlik maaşı alırken kısa çalışma da alabilir miyim ya da tam tersi kısa çalışma ödeneği alırken işsizlik maaşı alabilir miyim diye bize sormakta. İkisinin birbirinden farklı şeyler olduğunu ve aynı anda alınamayacağını belirtmek isteriz.

İşsizlik maaşı uzatıldımı?

İşsizlik maaşı alınacak süre işten çıkış tarihinden önceki son 3 sene içerisinde toplam prim gün sayısı esas alınarak belirlenir. Eğer son 3 senede en az 600 gün varsa 6 ay, 900 gün varsa 8 ay ve 1080 gün varsa 10 ay süre ile maaş alırsınız. Bu sürelerin uzatılması şu anda gündemde değil.

İşsizlik ödeneği hakkındaki sorularınızı yorum kısmından sorabilirsiniz. 

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. TamamDetaylı bilgi için tıklayınız.