Yurtdışı Hizmet Borçlanma Talep Dilekçesi

133 7.028

Yurtdışı hizmet borçlanma talep dilekçesi yurtdışı borçlanma başvurusu için en önemli evrakların arasında yer almakta. Yurtdışı emeklilik başvurusu yapacaksanız borçlanma talep dilekçesini eksiksiz olarak doldurmanız gerekiyor. Burada yapılacak bir hata aylık olarak kayba ve diğer kayıplara yol açabilir.

Yazımızın devamında borçlanma talep dilekçesini adım adım nasıl dolduracağınız ayrıntılı olarak anlatılmıştır. Konu hakkında kafanıza takılanları yorum bölümünden sorabilirsiniz. Talep dilekçesinin nasıl doldurulduğuna geçmeden önce yurtdışı emeklilikte yapılan son güncellemeler hakkında detaylara https://www.sgksorusor.com/yurtdisi-borclanma-torba-yasa-2019-1481/ sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Yurtdışı hizmet borçlanma talep dilekçesi doldurulmuş hali

Borçlanma talep dilekçesinin örnek olarak doldurulmuş hali aşağıdaki gibidir. Tabi bu genel hatları ile örnek doldurulmuş dilekçedir. Herkes için aynı kısımlar geçerli değildir. Yazımızın devamında dikkat etmeniz gerekenler hakkında ayrıntılar verilmiştir.

yurtdışı borçlanma talep dilekçesi

Vatandaşlık durumu

Mevcut vatandaşlık durumunuza uygun olan seçeneği seçin.

İkamet durumu

Başvuru sırasında resmi olarak ikamet ettiğiniz yere uygun kutucuğu işaretleyin.

Yurtdışı hizmetin/sürenin geçmiş olduğu ülke

Yurtdışında hangi ülkelerde resmi olarak çalıştıysanız ya da hangi ülkelerde resmi olarak ikamet ettiyseniz daha doğru hangi ülkelerdeki resmi çalışma ve ya ikamet sürelerini borçlanmak istiyorsanız buna uygun olanları işaretleyin.

Borçlanmak istediğiniz yurtdışındaki hizmetin/sürenin niteliği

Borçlanmak istediğiniz süreyi işaretleyin. Birden fazla işaretleme yapabilirsiniz.

Türkiye’den ya da yurtdışından sosyal güvenlik sözleşmesine göre

Eğer Türkiye’den ya da herhangi bir ülkeden emekli maaşı almıyorsanız Aylık Almıyorum seçeneğini işaretleyiniz. Aylık alıyorsanız ilgili kutucuğu işaretleyerek aylık aldığınız Ülkeyi burada belirtin.

Borç miktarının tebliğ edileceği adres

Borçlanma işlemi tamamlandıktan sonra borçlanma cetveli hangi adrese gönderilsin istiyorsanız burada ona uygun işaretleme yapınız. Belirttiğiniz adres Türkiye olabileceği gibi yurtdışındaki adresiniz de olabilir.

Borçlanma miktarının hesabında  seçtiğiniz bir günlük prime esas kazanç

Burada borçlanmayı asgariden mi, tavandan mı yoksa kendi belirleyeceğiniz bir tutardan mı ödemek istiyorsunuz buna ilişkin seçim yapmanız lazım. Asgariyi seçtiğinizde günlük en düşük borçlanma tutarı brüt asgari ücretin günlük tutarının %45’i, azamiyi seçtiğinizde ise bunun 7,5 katı olacaktır. Diğer kısmını işaretlediğinizde ise buraya brüt tutarı yazmanız gerekiyor.

Borçlanmada esas alınacak güncel günlük en düşük ve en yüksek tutarlar için https://www.sgksorusor.com/yurtdisi-borclanma-hesaplama-2019-136/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İsviçre’deki primlerin Türkiye’ye transferi talebinde bulunanların borç miktarını ödeme şekli

İsviçre’deki çalışmalarınız için borçlanma yapacaksanız bu kısma özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. İsviçre’de adınıza ödenen uzun vade primlerinin Türkiye’ye transfer edilmesini istemiyorsanız yani İsviçre’deki emeklilik haklarınız da saklı kalsın istiyorsanız ” Kendim Ödemek İstiyorum” seçeneğini işaretlemelisiniz.

Türkiye’deki borçlanmanın İsviçre prim transferi yolu ile ödenmesini istiyorsanız ” Transfer Edilen Primlerden Ödenmesini İstiyorum” seçeneğini işaretlemelisiniz. Bu kutucuğu seçtiğinizde İsviçre’deki emeklilik primlerinin tamamı Türkiye’ye gönderilir ve İsviçre’den emeklilik haklarınız yanar. Transfer edilen primlerden borçlanma tutarı alındıktan sonra kalanı iade edilir.

Borçlanmak istediğiniz süre

Bu kısım en can alıcı kısımdır. Alacağınız emekli maaşı üzerinde en büyük etkiye sahip kısım burasıdır. Hizmetlerinizin en eski tarihliden en yeni tarihliye doğru borçlanma yapılması konusunda dikkatli olmalısınız. siz burada bir işaretleme yapmazsanız SGK en yeniden en eskiye doğru borçlanmayı yapar ve alabileceğiniz emekli maaşının düşük olmasına neden olur.

Yurtdışı borçlanma başvurusu için gerekli diğer evraklara https://www.sgksorusor.com/yurtdisi-borclanma-icin-gerekli-belgeler-nelerdir-377/ sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Yurtdışı borçlanma ile emeklilik hakkındaki tüm sorular ve cevapları için https://www.sgksorusor.com/yurtdisi-borclanma-soru-cevap-302/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yurtdışı emeklilik hakkındaki sorularınızı yorum kısmından sorabilirsiniz. 

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

133 Yorum
  1. DILEK

    Merhaba Zafer Bey,
    emeklililigim icin 5675 gun-50 yas-20 yil sure isteniyor. SU an yurtdisindayim calismiyorum.
    Benim 4538 gunum vardi. 2016-2018 arasi 720 gun dogum borclanmasi yaptim.sHAla 417 gunum eksik yurtdisi borclanmasi yapabilir miyim? hangi aralik gostermeliyim ki maas yuksek olsun,,? Prim gunluk 53 asgari..sizce ne kadar dan odeyeyim ki emekli maasi yukselsin? Basvuru SGK ya yapiliyor ise vekalet ile annem yapabilirmi?
    Umarim sizden cevap alirim..cok tesekkuler…

    1. zafer

      Merhaba. Artık borçlanma süresini siz seçemiyorsunuz. Eksik tutar kadar borçlanma yapabilirsiniz ama sskdan olmaz bu borçlanma bağkurdan olur. Vekaleten yapabilir anneniz

    2. Elif

      Merhaba zafer bey bizim sigortalık süremiz emekli sandığı idi ebelik yapmıştım lakin bağkura aktarıldığı için kurum statüsünü hangisini işaretle mi mız gerekiyor

  2. Savas

    Merhaba Zafer bey,
    ben yeni kanun cikmadan önce yurtdisi borclanmasi icin basvurdum. 1970 dogumluyum 1988 den itibaren yaklasik 10 yil calismam var. Yani mavi karti almadan önce olan sürelerim bunlar. Türkiyede calismam yok. Sizden ögrenmek istedigim yaptigim islemin bana ne gibi faydasi olur. zira 3600 günden SSK üzerinden 60 yasinda emekli olmak istiyorum.
    Tesekkürler

    1. zafer

      Merhaba. Türkiyede hiç çalışma yoksa borçlanma bağkurdan yapılır. Dolayısıyla sskdan ve 3600 günle emekli olma hakkınız olmaz.

  3. zekayi

    zafer bey merhaba. 01.06.1976 sigorta girişli. yaş 62 ve 3600 gün tamamladık.
    Detaylar şöyle; askerlik borçlanması : 20 gün
    bağkur: 448 gün
    ssk : 538 gün
    yurtışı borçlanma : 2.610 gün
    emeklilik başvurusunda bulunduk. emeklilik onaylandı.1.270 tl aylık bağlanmış.
    fakat biz yurtışı borçlanma yaparken borçlanılıcak yılları yazmadık.yazmadağımız içinde maaş düşük kaldı.
    Bu yaptığımız yurtdışı borçlanmasındaki borçlanılcak yılları düzeltme yaptırabilirmiyiz.
    nasıl bir yol izlemeliyiz.

    1. zafer

      Merhaba. Maalesef düzelttirme hakkınız yok.

  4. Sevgi

    Merhabalar biz anneme emeklilik basvurusu yapdik 11.madde eksik yollmisik… oraya ne yazmamiz lazim ?
    Ve annem turkiyede hic calismamis bag kur plan yerimi isaretlemiz gerek ….
    Cogu annen icin degmez diyor turkiyede calismadigi icin dogrumu acaba ?

    1. zafer

      Merhaba. Bence de değmez bir sürü ödeme çıkar size. Ama yine de tercih sizin tabi. 11. Madde kısmını dilekçe göndererek düzeltebilirsiniz.

  5. Leyla

    Merhaba Zafer bey,
    ben 31.Temmuz’da basvuruda bulundum. 1.Basvuruda yapilan yanlisliklari sonradan nasil düzelttirebilirim?
    2.Bir baska sorum ise doguma büyüme Almanya’dayim ve benim Tr’de calismisligim yok Almanya da ki calisma sürelerim baz alinarak sadece yine SSk üzerinden mi emekli olabiliyorum yoksa Bagkur üzerinden mi degerlenicek bu durumda?
    3.Son sorum ise yüksek maas alabilmek icin kac günden borclanma yeterli oluyor?
    Simdiden tesekkur ederim.

    1. zafer

      Merhaba.
      1-Birebir görüşerek ve formdaki yanlışlıkların düzeltilmesi için dilekçe vererek düzelttirme imkanı olur diye düşünüyorum.
      2-Eğer Türkiye’de son çalışmanız ssk ise borçlanma ssk üzerinden yapılır ve emeklilik şartlarınız da sskya göre hesap edilir. Çalışma yoksa ya da son olarak bağkur ödendiyse borçlanma ve emeklilik süresi bağkura göre işler.
      3-Yüksek maaş günden ziyade borçlanma süreleri ve borçlanmanın taban ya da tavandan yapılmasına göre değişir. Burada doğru soru tabandan mı borçlansam tavandan mı olacak. Borçlanma tutarını ne kadar yüksek tutarsanız o kadar yüksek maaş alırsınız.

  6. Eraslan Demiriz

    Merhaba Zafer bey Ben .06.06.1964 doguluyum 01.10.1981 SSK Baslangicim var
    360 gun pirim odemem var Bana SSK 5050 cıkardılar Tahakuk cetvelı geldı 137814,50 zapılan ıslem dogrumudur Tesekkur ederim

    1. zafer

      Merhaba. Evet doğru ödeyebilirsiniz. Eski tutar üzerinden hesap edilmiş.

  7. Hikmet

    Merhaba..Biz bu yaz izindeyken eşim için 3201yasasına göre SGK dilekçe verdik. Eşim ev hanımı olarak yurtışı borçlanması için talepte bulundu. Almanyaya ilk geliş tarihi 6.4.1994..Gün olarak 5675 gün dilekçede yazdık ve Tarihleri de 6.4.1994- 6.12.2009 arası işaretleyerek belirtdik.
    Şimdi tekrar hesaplandığımda 5675 gün 6.4.1994-16.1.2010 olması olduğunu fark ettim. Acaba SGK o tarihleri kendileri düzeltirlermi?
    O tarihler arası hesaplarlarsa günden eksik olcak..buda emekli maaşı borçlanmasını ve maaş miktarini etkilermi ?..Daha borç miktari ödenme bildirisi gelmedi. Bunu nasil düzeltdirebilirim? Zafer bey cevaplarsanız sevinirim. Slmlar

    1. zafer

      Merhaba. Gün olarak 5675 günü yazdı iseniz Sgk düzeltir diye düşünüyorum. Tabi bu biraz da işlemi yapan memurun takdirine kalmış. Telefon ile iletişime geçmenizi öneririm.

  8. Suzan

    İyi günler
    Ben 27 temmuzda başvurumu yaptım 11.maddeyi almanyaya giriş tarihi ve bugüne kadar olarak yaptım fakat ektra dilekçe yazmak için geçmi kaldım,yada yazmalımıyım .

    1. zafer

      Merhaba. Tamam doğrusunu yapmışsınız. Tekrar dilekçe vermenize gerek yok.

  9. Zeynep

    Merhaba!
    02.05.1996 Türkiye ‘de sigorta girişim ve 620 iş günüm var.2002 senesinde Almanya’ya yerleştim.2001 Türkiye doğumlu bir oğlum var.Ben 29 Temmuz’da Türkiye’de yurtdışı borçlanması yaptım.Gerekli olan gün sayım 620 iş günümü düştükten sonra geriye kalan 5205 günü borçlandım.Aynı andada Türkiye’de doğan oğlum içinde 720 günü borçlandım.Doğum borçlanmasının tebligatı bugün elime ulaştı.Benim sormak istediğim ve kafamı karıştıran soru;
    1) Eğer bu doğum borçlanmasını ödersem ,diğer borçlanmış olduğum 5205 günden 720 gün düşermi ? Yoksa 5205+720=5925 günmü ödemiş olurum.Boşuna fazladan ödememi yapmış olurum.
    2) Eğer gün sayısı düşmüyorsa doğum borçlanmasını ödemezsem sorun olurmu.Açıkçası ödemeliyimmi ödememeliyimmi?Bu konu hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.
    Saygılar

    1. zafer

      Merhaba. Size toplamda 5825 gün yetiyor. Yurtdışı borçlanma gün sayısı yeterli ise doğum borçlanmasını ödemeyin. Yurtdışını ödeyin. Hem eksik olsa bile doğum borçlanmasını sonra da tekrar yaparsınız.

  10. Veli

    73 dogumlyum Sigorta baslangic 1.2.93
    2008de dolardan 5050 gün borclandim
    Esim 77 dogumlu sigorta baslangic 1.8.95
    2008 de Dolardan 3950 gün borclandi.
    3 Sorum var :
    Emeklilik icin borclandigimiz gün yeterlimi?
    Daha borclanmamiz gerekiyorsa yine dolardan ilave olyuyormu?
    Yeni yasa bizi etkilermi Eger borclanmamiz gerekirse?

    1. zafer

      Size 5675 gün gerekiyor. Kalanı borçlanmanız iyi olur. Eşiniz için yeterli.

  11. ayhan

    ”3201 SAYILI KANUNA GÖRE AYLIK TALEBİNDE BULUNANLARA MAHSUS BEYAN VE TAAHHÜT BELGESİ” 2019”. Bana dün verilen bu belgede 3 adet şıkda işaretlenmesi gereken ”evet” ve ”hayır” var. ben şu an çalışmıyorum, sosyal sigorta ödeneği ve sosyal yardım ödeneği almıyorum, yani 3 şıkda ”Hayır” olarak işaretli. Sorum Şudur! = BU belgenin arkasındaki ”AÇIKLAMALAR” bölümünde 2 ve 3 nolu açıklamada Yurt dışından (Almanya) bazı kurumlardan belge istenmektedir. Ayrıca 3 nolu açıklamada ”Yurt dışından ikamete dayalı sosyal yardım ödeneği almayanların, bu belgenin ön sayfasındaki ilgili alanda ”Hayır” seçeneğini işaretlemeleri halinde ayrıca belge ibraz etmeleri gerekmez” yazmaktadır. Sosyal sigorta ödeneği almayanlarında belge ibraz etmeleri gerekmiyormu? (10 yıldır çalışmıyorum, ikamete dayalı sigorta ve yardım ödeneği almıyorum.) Bu formu SGK vermeden önce yurt dışından herhangi bir belge gereklimidir. saygılar…

    1. zafer

      Merhaba. Bence belge vermeniz gerekmez. Formu doldurup imzalamanız yeterli olacaktır.

  12. hatice dogan

    1977 almanya dogumluyum.ilk ise giris tarihim 1997.
    2004 ve 2007 iki dogum yaptim.hala calisiyorum.2015 yilinda Türkiyeden sigorta girisim var.
    kac gün prim ödemem yeterlidir.
    hicbir evragi hazirliyamadim

    1. zafer

      Merhaba. 18 yaş sonrası süreleri Türkiyede borçlanma hakkınız var. 3600 gün borçlanırsanız 58 yaşında emekli olursunuz. 1997 tam giriş tarihi ne zaman? Yanlız bugün son başvuru yapmanız lazım.

  13. Aydin

    Yurt disi sicil no ne oluyor acba sozial versicherung no mu. Tesekkürler

    1. zafer

      Merhaba. Emekkilik sicil numarası. Sanırım dediğiniz numara.

  14. Özkan

    24/10/1966 doğumluyum 4/4/1985 tarihinde turkiyeden ssk girişim var 57 gün,24/4/1995 tarihinde almanyaya geldim burada 1/6/1998 tarihinde is baslangicim var.3600 günden emekli olmak için başlama tarihine turkiyedeki başlangıç tarihindenmi yoksa almanyaya iş başlanma tarihinden mi borç yazacağız 13 maddedeki tr çalışma süresi ayrımı yazılacak.bu bizi nasıl etkiler.

    1. zafer

      Merhaba. Almanya’daki başlangıç tarihini yazacaksınız. Tr çalışma süresi yazmanıza gerek yok.

  15. Zeynep

    Merhaba,
    Ilk ise giris tarihim 3.9.2001, Istanbul. Kasim 2017ye kadar hep Turkiye’de calistim (prim odenen gun sayim 5722) Kasim 2017’den itibaren de yurtdisinda gorev yapiyorum. Elcilige bugun belgeler ile gittim ve yarin posta ile gonderim yapacagim ancak 2 sorum var:
    1. Turkiye’de tum primlerim en ustten yatirilmisti simdi asgari secersem tum maas buna gore mi degisiyor, cok zararim olur mu?
    2. Borclanma tarihi icin yurtdisindaki surelerin tamami diye secmistim, onun yerine su su tarihler arasinda diyerek 7000 gune tamamlanacak sekilde hesaplama mi yapmaliyim? (Eger sure tamamlanmadan Turkiye’de calismaya devam edersem bu sonradan duzenlenebilir mi?)
    Simdiden cok tesekkur ederim.

    1. zafer

      Merhaba.
      1. Hayır tüm maaş buna göre değişmez. Ortalama esas alınır.
      2. Dediğiniz gibi yapmanız daha mantıklı. Yani başlangıç ve 7000 güne tamamlayacak şekilde bitiş tarihi.

  16. Tuana

    Formu doldururken yanlis hatali doldurulduysa ayin birine kadar duzeltme sansimiz varmi

    1. zafer

      Merhaba. Önemli olan başvuru. Hatalı yerleri sonra düzeltirsiniz sorun olmaz.

  17. KG

    meraba,ben 1974 dogumluyum.1990 türkiye ssk girisim var,1995 temmuz dan buyana Almanyada ikamet etmekteyim. almanya ise baslama tarihi elimdeki emeklilik cizelgsine göre 1997.
    dilekcede borclanmak istedigim süre kismini doldururken tarih araligi olarak nasil yazmaliyim.daha önce yazmistim sorumu, ilgili arkadas bana ,dilekce nasil doldurulur link ini gönderdi. o link zaten bende kayitli.ben borclanma süresini nasil yazabilirim bunu ögrenmek istemistim. su anki yogunlugun farkindayim.en yakin konsolosluk 170 km uzakta. telefonla ulasmak oldukca problemli. evraklar ögleden sonra postaya verilecek.saygilar.

    1. zafer

      Merhaba. Almanya’daki sigorta giriş tarihini yazın başlangıç olarak. Borçlanmak istediğiniz gün sayısı kadar bitiş tarihi belirleyin. Bu şekilde olabilir.

  18. Muhittin

    Merhaba
    2000 Ssk girişim ve 1154 iş günüm var,
    1984 doğumluyum. 2011 yılından beri Almanyadayım. 3600 e kalan 2446 günü borçlanma yapmamı önerirmisiniz? Borçlanacağım günleri işe başladığım günden itibarenmi vermek zorundayım yoksa Almanya ya giriş tarihinden itibaren vermemde sakınca varmı? Teşekkürler.

    1. Muhittin

      Borclanmak istedigim sure kismina 3600 e gereken 2446 gun diyemi doldurmaliyim?

      1. zafer

        İhtiyacınız olan gün sayısı o ise evet öyle yazmalısınız.

    2. zafer

      Merhaba. 3600 günle emekli olma hakkınız yok. 4500 gün ya da 7000 gün ile emekli olursunuz.

  19. Niko

    Merhaba 1977 dogumluyum.08-08-1995 ise giris yaklasik 1-1,5 yil calismisligim var bunu tam bilmiyorum.1997 isvicreye evlendim.ev hanimi olarak borclancam.11.maddeye ne yazmaliyim?Ankarayami yollamaliyim.

    1. zafer

      Merhaba. Evet Ankaraya yollamanız gerekiyor. 1997 ilk giriş tarihine başlangıç yazın. Bitiş tarihi ise borçlanmak istediğiniz günü kapsayacak tarih olsun.

  20. Zeynep

    Merhaba,Benim 02.05.1996 tarihinde Ssk’dan ışe giriş tarihim var ve 29.06.2002’de Almanyaya yerleştim.Orda ev hanımıyım.25.05.2001Türkiye doğumlu bir oğlum ve 12.10.2010 doğumlu bir kızım var.
    Soru 1:Almanya’da doğan kızım için Türkiyede Ssk’dan yurt dışı dilekçesi doldurmalımıyım.
    Soru 2: 11.maddede borçlanacağım tarih olarak sigorta girişimi yani 96 senesinimi yoksa yurtdışına giriş yaptığım 2002 senesini yazmalayım.
    Soru 3: Ödenmiş 620 iş günüm var 5825 günümü yoksa 3600 günümü borçlanmayın.Hangisinin emekli olduktan sonra maaş olarak avantajı var.

    1. zafer

      Merhaba.
      1. Almanya giriş tarihinden sonraki tüm süreleri borçlanma hakkınız olduğundan ayrıca doğum borçlanması yapmanız gerekmez.
      2. Almanya giriş tarihi ve sonrası olacak şekilde kaç gün gerekli ise o tarihleri belirtin.
      3.5825 gün 52 yaş ya da 58 yaş 3600 gün ile emekli olma hakkınız var. Tercih sizin.

  21. EMİNE

    Merhabalar. Almanya’da doğma büyümeyim herhangi bir çalışmışlığım bulunmamaktadır. 11 .09.2002 izinli olarak alman vatandaşlığını aldım. 07/1973 doğumluyum. 25.11.2010 tarihinden itibaren ikametgahı Türkiye’ye taşıdım. Türkiye’de 2014 yılında 4 günlük sigorta girişim var ama Almanyada yok. Buna göre ben ev hanımlığı üzerinden (evli ve 1 çocuğum mevcut 2008 doğumlu) yurt dışı borçlanma yaparak emekli olabilirmiyim. Ayrıca yurt dışında kimsem olmadığından Almanyadan istenilen ikametgah belgesi elimde değil, bu eksik evrakla başvursam müracaatım kabul olurmu eksik evrakları daha sonra tamamlamak şartı ile. Elsik primlerimden dolayı emekli olamasam dahi yurtdışı yatırdığım primlerden dolayı 4a (sgk) emeklilik hakım devam edermi?

    1. zafer

      Merhaba. Başvurunuzu 31 Temmuz 2019 tarihine kadar yapın. İkamet belgesini sonra temin edebilirsiniz. 18 yaş ile Türk vatandaşı olarak geçen süreler arasını borçlanırsınız. Bu borçlanma ile emekli olur musunuz net olarak öğrenmek için en yakın Sgkya uğrayın.

  22. Alim

    Benim türkiyeden SSK başlangıcı 11.1989 394 gün avusturyadaki çalıştığım günleri borçlanarak ödemesini yaptım toplam 3450 günüm var yeni yasa beni nasıl etkiler

    1. zafer

      Merhaba. Kalan eksik günleri sonra da borçlanırsınız. Tek dezavantajı biraz fazla ödeme yapmak. Başka etkilemez sizi.

  23. Metin

    Merhaba, 31 .08.1996 da Almanya a giriş yaptım. Turkiye de sigorta giriş tarihim 04.03.1986.toplam 2093 gün. 11.maddeye nasıl yazacağım bunu nasıl yazmam Lazım anlayamadım. Yardımcı olurmusunuz. Tesekkurler

    1. zafer

      Merhaba. Almanya’daki sigorta başlangıç tarihinizi yazın. Bitiş tarihi de borçlanmak istediğiniz gün sayısının bitim tarihi olsun.

  24. Merve

    Merhabalar yurd dışı borclanma talep dilekçesini hangi adrese göndereceğim? Herkez kendi memleketinin sgk adresine mi gondermeli? Ankaraya gondersem olur mu?

    1. zafer

      Merhaba. Kendi memleketinizin Sgk il müdürlüğüne gönderin. Daha hızlı sonuç alırsınız.

    2. Cavidan

      Dogum 31.8.76
      Ise gris 7.9.92
      Alman vatandasiyim suan dogum yerim turkiye türkiyede hic calismadim 24yili doldurmus oluyorum 5ay sonrada 25 yil olacak hesaplama sitesinde hesapladim dilekceyi doldurup evraklari versem emeklilige hakkom varmidir

      1. zafer

        Merhaba. Türk vatandaşlığı var mı yoksa sadece Alman vatandaşı mısınız?

  25. Fatih

    Merhaba, borclanma kagidini doldurup postayla gönderecegiz, calisiyoruz 1972 dogumluyuz, daher önce 51 yasinda emekli olacagimizi dediler, 365 günlük borclanma yapsak,sonra gerisini yapsak olurmu, seda 3600 gün mü yazalim, borclanmaya,

    1. zafer

      Merhaba. 365 günü yapıp gerisini sonra yapamazsınız. Kaç gün gerekli ise bence şimdi hepsini yapın.

  26. Harun

    merhaba 3600 günden yazarken 11 maddede türkiye calistigimiz günleri düsecekmiyiz ? yani 3600-308=3292 gün yada 3600 mü yazmamiz gerekli

    1. zafer

      Merhaba. Evet tabi ki düşeceksiniz. Türkiyedeki toplam hizmet süresi ile beraber 3600 gün olması lazım.

  27. Ismihan

    Mrb, Turkiyede herhangi bir sgk ya dilekcemi vermem yeterli mi yoksa turkiyedeki ikametim nereyse oraya en yakin sube mi olmasi gerekiyor!

    1. zafer

      Merhaba. İkametinize en yakın Sgk ya başvuru yapabilirsiniz.

  28. İsmail

    Merhaba
    Yurtdışı hizmet Borçlanma Talep Dilekçesinde 5. Şıkka ne yazmam gerekiyor?
    Teşekkür ederim

    1. zafer

      Merhaba. “https://sgkbilgisi.com/yurtdisi-borclanma-basvuru-formu-nasil-doldurulur/” sayfamızda ayrıntılı anlatılmıştır.

  29. Murat

    Zafer Bey iyi Aksamlar.
    Sizden Acil bir bilgi edinmek isterim.
    Kendim ve esim Türkiyeden SSK emekliyiz. Kizim 32 Yasinda tam olarak 16/10.1987 Dogumlu, 5 Gün SSK calisma yapti ve yeni kanuna takilmamasi icin nasil bir yol izlemem lazim.
    Kizim 2/12.2006 Tarihinde ise basladi, yani 10 Seneyi doldurmustur. Sizden bilmek istedigim 3600 Günlük borclansak yeterli olurmu? yoksa mecburen 5400 günmü borclanmamiz lazim? 3600 Günü Bborclanirsak yasi gelince Dolgun bir Aylik alirmi?
    Vereceginiz Bilgilerden dolayi simdiden Tesekkür ederim…

    1. zafer

      Merhaba. 3600 gün ile emekli olma hakkı yok. 4500 gün ya da 7200 gün ile emekli olabilir. 10 yıllık kısmı dilerseniz borçlanabilirsiniz.

  30. erdogan

    bir de11.ci maddeyi dolduruken gün sayisi mi yoksa borclanilacak tarihler mi yazmamiz lazim.3600 ile 4500 gün borclanmada maas farki ne olur

    1. erdogan

      yardiminiz icn tesekküer ederim

  31. erdogan

    merhaba
    Ben 2505.1970 dogumluyum. 05.01.1994 Almanyada ise basladim ve halen calismaktayim.Türkiyede iki defa sigorta girisi var 2015 9 gün,2018 7 gün toplam 16 gün.normal sartlarda e-devlet hesabina göre 5675-16 yani 5659 gün prim sayisi ödeyerek 54 yasinda emekli olabiliyorum.ancak o yasda emekli olmak istemiyorum ve o kadar para ödeyemiyecegim bu kisa zamanda.4500 gün sayisi ile 3600 gün sayisi ile kac yasinda emekli olabilirim.Emekli oldugum zaman maasim yaklasik ne olur yani 5675 prim ödemesiyle maas farki ne olur.Tesekkür ederim

    1. zafer

      Merhaba. 3600 gün borçlanarak 60 yaşı bekleyebilirsiniz. Maaş belirtmek zor. Ama emin olun 3600 maaşı daha fazla olur.4500 seçeneği sizin için geçerli değil. 11. Maddede başlangıcı Almanya ilk sigorta başlangıcı yazabilirsiniz. Bitiş de tam 10 yıl sonrası yani 3600 günü tamamlayacak şekilde seçebilirsiniz.

  32. Yasin

    Merhaba
    Ben 12/ 1981 Doğumluyum
    11/ 2000 inde Almanyaya geldim Almanyada işe başlama tarihim 2001 in 3.ayı
    Türkiyede 2015 in 8 .ayında 1 haftalık ssk sigorta girişim var
    Yeni yasa gelmeden bu hafta konsolosluğa giderek başvuru yapmak istiyorum
    Başvuru formunu doldurmamda inşallah yardımcı olurlar olmazlar ise size sorum
    Borçlanmak istediğim gün sayısına yani 11.maddeye Almanyadaki işe başladığım tarihten yani 2001 yılından itibaren 3600 veya 5200 gün mü borçlanma veyada türkiyedeki sigorta giriş yılım olan 2015 den itibaren mi borçlanma yapmam daha uygun olur
    Sizce hangisi uygunsa anlaşılır bir tarih yazıp bilgilendirirseniz memnun olurum
    6 – 9 – 11 ve 12.maddelere hangi işareti koymam veya yazmam daha uygun olur
    İnternetten dilekçe formunu çıkarıp doldurarak türkiyeye bağlı bulunduğum şehre posta ilemi göndermem daha doğru olur yoksa konsolosluk aracılığıyla başvuru yapmammı
    Posta ile gönderir isem başvuru formunun yanında hangi evrakları beraberinde göndermem gerekiyor ilk aşama için
    Veya konsolosluğa giderek noterden vekalet versem türkiyedeki yakınlarım ilk başvuruyu yapabilirmi bunun içinde ellerinde hangi evrakların olması gerekiyor sadece başvuru formunu doldursalar olurmu çünkü Ağustosun 2.de ben türkiyeye gidiyorum ön başvuru yapılık kalan evrakları ben getirsem olurmu acaba
    Vereceğiniz aydınlatıcı bilgilerinizden dolayı şimdiden Teşekkür ederim
    Saygılarımla

    1. zafer

      Merhaba. Bu soruların tüm cevapları “https://sgkbilgisi.com/yurtdisi-borclanma-basvuru-formu-nasil-doldurulur/” sayfamızda mevcut. Bir göz atın. Çözüm bulamadıklarınızı yine vermiş olduğum sayfadan sorabilirsiniz.

      1. Ahmet

        Teşekkür ederim

  33. Yasin

    Merhaba
    Ben 12/ 1981 Doğumluyum
    11/ 2000 inde Almanyaya geldim Almanyada işe başlama tarihim 2001 in 3.ayı
    Türkiyede 2015 in 8 .ayında 1 haftalık ssk sigorta girişim var
    Yeni yasa gelmeden bu hafta konsolosluğa giderek başvuru yapmak istiyorum
    Başvuru formunu doldurmamda inşallah yardımcı olurlar olmazlar ise size sorum
    Borçlanmak istediğim gün sayısına yani 11.maddeye Almanyadaki işe başladığım tarihten yani 2001 yılından itibaren 3600 veya 5200 gün mü borçlanma veyada türkiyedeki sigorta giriş yılım olan 2015 den itibaren mi borçlanma yapmam daha uygun olur
    Sizce hangisi uygunsa anlaşılır bir tarih yazıp bilgilendirirseniz memnun olurum
    İnternetten dilekçe formunu çıkarıp doldurarak türkiyeye bağlı bulunduğum şehre posta ilemi göndermem daha doğru olur yoksa konsolosluk aracılığıyla başvuru yapmammı
    Posta ile gönderir isem başvuru formunun yanında hangi evrakları beraberinde göndermem gerekiyor ilk aşama için
    Veya konsolosluğa giderek noterden vekalet versem türkiyedeki yakınlarım ilk başvuruyu yapabilirmi bunun içinde ellerinde hangi evrakların olması gerekiyor sadece başvuru formunu doldursalar olurmu çünkü Ağustosun 2.de ben türkiyeye gidiyorum ön başvuru yapılık kalan evrakları ben getirsem olurmu acaba
    Vereceğiniz aydınlatıcı bilgilerinizden dolayı şimdiden Teşekkür ederim
    Saygılarımla

    1. zafer

      Merhaba tüm bu sorularınızın cevabı için “https://sgkbilgisi.com/yurtdisi-borclanma-basvuru-formu-nasil-doldurulur/” sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

  34. Sema

    Kendimi yalnis ifade etmis olabilirim, Emekli Maasimin düsük olmasini istemiyorum, arada cok fark oluyormu? Tam Emeklilik ve kismi Emeklilik diye birsey duydum.

    1. zafer

      Merhaba. Bağlanacak maaşda hizmet borçlanma yapacağınız sürenin geçtiği dönemler önemli. 3600 Kısmi emekliliktir ama çoğu durumda alınan aylık normal aylıktan fazladır. Çünkü 2000 öncesi dönemi borçlanıyorsunuz.

  35. Öztürk

    Merhaba, ben 1985 den beri Almanya da çalışıyorum. Türkiyede hiç çalışmadım ve sigortam yok. Buna rağmen emeklilik borçlanma tutarı yükselmeden SGK ya müracaat edebilir iyim. Yani gerekli formları doldurarak ve posta ile göndererek. Teşekkürler

    1. zafer

      Merhaba. Başvuru hakkınız var ama bağkurdan borçlanma yapılır. Tek avantajı sizin adınıza ödenecek ücret olur.

  36. Selda

    26.7.1980 doğumluyum .
    01.08.1997 Almanya’dan sigorta girişim var (üç sene staj)
    Türkiye’de sigorta girişim 04.10.2017
    Borçlanma tarihi 04.10.2017 den itibaren mi yazmam lazım veya 01.08.1997

    1. zafer

      Merhaba. 01.08.1997 yazmanız lazım.

  37. Sema

    Merhaba,
    ben Türkiyede dogdum 1980 de Almanyaya yerlestim, 1.12.1985 (Okul) itibari ile Sigorta baslangicim var Almanyada suana kadar cocuk yok, 17 gün 2014 SSK girisim var Türkiyede, yasim suan 50 , Bayanim ve cifte Vatandasligimda var tc kimligim mecut.
    Ben yüksek tam maas basvurusu yapmak isriyorum hemen olmak ama maasi baslatmak istemiyorum. Hangi madde yi yazmam lazim? Heryerden farkli bilgiler aldim kafam karisti.
    Yardimlariniz icin tesekkürler

    1. zafer

      Merhaba. Siz sadece borçlanma başvurusu yapacaksınız. Sanırım borçlanma tutarını yüksek tutardan ödemek istiyorsunuz doğru mu anladım?

  38. Filiz

    Merhabalar
    Cevabiniz icin oncelikle tesekkur ederim,
    18/04/1969 dogumluyum. 30/04/1993 Bagkur giris kaydim ve 30/06/1993–26/01/1996 tarihleri arasinda Turkiye’de 30 aylik bir calisma, prim odeme donemim var. Sonrasinda Ekim 1996’da Fransa’ya yerlestim,2 dogum yaptim ve hic calismadim..
    izmir SGK 20 yil ve 49 yas sartimi tamamlayip Nisan 2018’te emeklilik hakkimi kazandigimi soylemisti gecen yil ama maddi imkanim olmadigi icin basvurmadim..Yeni yasa degisikligini gorunce basvurmaya karar verdim, dilekceyi hazirlarken muallakta kaldim!
    Ilk sorum : Yurt disi borclanma suresi olarak benim durumumda kac gun yetiyor ? (meshur 11.soru ?) Ya da sizin dediginiz sekilde tarihler arasi sure olarak mi ifade etmek daha iyi bunu dilekcede? mesela 01/10/1996 -01/10/2016 gibi
    ikinci sorum : 4A mi 4B statusunden mi emekli olucam?
    Son sorum ise bu dilekceyi Izmir Sosyal Guvenlik Il Mudurlugune mi gondermem gerekiyor ?
    SAYGILARIMLA

    1. zafer

      Merhaba. Emekkilik için 49 yaş ve 5600 günü tamamlamanız gerekir. 31 Temmuz 2019 tarihine kadar borçlanma başvurusu yapmanız durumunda borçlanma ssk kapsamında olur ve bu kapsamda emekli olursunuz. Bence vakit kaybetmeden başvurun. Başvurunuzu İzmir Sgkya yapabilirsiniz. 11. Madde kısmına tarih aralığı belirtebilirsiniz. En eskiden en yeniye olacak şekilde.

      1. Filiz

        Merhaba zafer bey konsolosluktan borclanma talep dilekcesini alip kendim dolduruyorum fakat bize beyan ve taahhut belgesi vermediler elimde sadece talep dilekcesi var ne yapmaliyim
        Simdiden tesekkurler

        1. zafer

          Merhaba. Beyan ve taahhüt dilekçesi de doldurun. O da gerekli. Hem bir zararı yok zaten.

  39. Ayfer

    Merhabalar, dilekceyi dolduruyorum. Dilekceyi posta ile gondermem mumkun mu? Veya e-devlet uzerinden muracaat edebiliyormuyuz? Simdiden cevabiniz icin tesekkurler.

    1. zafer

      Merhaba. Posta ile iadeli taahhütlü başvuru yapabilirsiniz. E devlet üzerinden başvuru yapılamıyor.

  40. Hatice

    Mrb benim sigorta giris tarihim var 29.09.2003 borlanma miktarina ne yazmam lazim

    1. zafer

      Merhaba. Hangi Aralıktaki süreyi ya da ne kadar gün borçlanmak istiyor iseniz onu yazmalısınız.

  41. Özcan

    Zafer.cevabın için çok teşekkür ederim.hayatında herşeyin gönlünce olmasını ve sağlıklı uzun ömürler dilerim sana.

  42. mehmet

    merhaba benim sorum
    02.03.1990 tarihinde almaya geldim 12.11.1990 calismaya basladim
    25.04.2003 türk vatandasligindan izinle ciktigim tarih.
    27.03.2003 alman vatandasligini aldigim belgenin tarihi.
    1971 dogum tarihim
    ben kac günlük borclanma yapabilirim bildirirseniz sevinirim

    1. zafer

      Merhaba. Türk vatandaşlığından çıktığınız tarihe kadar olan sürelerin tamamını dilerseniz borçlanma hakkınız var.

  43. Nezaket

    Bir önceki soruma cvp verdiğiniz için teşekkür ederim. 2010 dan beri Almanyadayim. 2017 den beri aylık 100 € aldığım bir işim var. Borçlanma formunda bunu yazmalimiyim. Yoksa 6.maddedeki ev hanımlığı süresini borçlanmak istiyorumu işaretlesem ssk sorun çıkarır mı?

    Ayrıca bu formu hangi sgk ya göndermeliyim ? Istanbulda calistigim için Istanbul mu ? Yoksa direk Ankaraya mı?

    1. zafer

      Merhaba. Başvuruyu İstanbula yapabilirsiniz. İş ile ilgili boyutu bilmiyorum.

    2. Dilek

      Merhaba,Ben 1975 doğumluyum.1992 yılında Almanyaya geldim.O zamandan beri evhanımı olarak Almanya’da ikamet etmekteyim.1993 yılında 18 yaşımı doldurduğum için o tarihten itibaren borclanabiliyorum.11. maddede hangi seneye kadar yazmam gerekli onu tam olarak anlayamadım.5600 günü doldurduğum tarihimi yoksa 20 yılı doldurduğum tarihimi?Eğer 5600 günün tarihini yazarsam 15.5 yıl oluyor.20 yılı tamamlamış olmuyorum.İnşallah tam olarak anlatabilmisimdir.Şimdiden teşekkür ederim.

      1. zafer

        Merhaba. Türkiye ya da Almanyada sigorta girişi var mı? Var ise tam olarak hangi tarih? Borçlanma yapacağınız süre buna göre belirlenir.

  44. Ahmet Gündogan

    Zafer bey,1963 dogumlu,1981 den beri almanyada calisip,türkiyede sigorta girisi olan biriyim.3600 günden borclanacagim.60 yasinda 3000 tl emekli maasi alabilmek icin,tahmini günlük prim ödemesini kac tl den yapmam lazim.fikrinizi alabilirmiyim.tesekkür ederim.
    Ahmet gündogan

    1. zafer

      Merhaba. 31 Temmuz 2019 tarihine kadar yapacaksanız ortalama 40 lira üzerinden ödeme yapmanız gerek.

  45. Özcan

    Selamlar.Türkiyede 1983 sgk başlangıcım ve 1496 günüm var.1991 Almanyaya geldim 1999 yılı sonuna kadar olan calışmalarımdan 3114 gün borçlanmayı düşünüyorum.Askerlik borçlanmasıda yapacagım 540 gün ama bunu daha sonra 6,5 katı olarak ödemeyi düşünüyorum.Böyle ayrı ayrı borçlanmak olurmu yoksa hepsini tek seferdemi borçlanmaliyim.Ayrica Almanyadan posta yoluyla gönderecegim borclanma basvurumu izmir sgk yamı göndermeliyim yoksa direkt ankara sgk merkezinemi göndermeliyim.Teşekkür ederim.

    1. zafer

      Merhaba. Askerlik borçlanması başvurusunu ayrı yapmanız gerekiyor. Başvuruyu İzmir Sgkya yapabilirsiniz.

  46. Nezaket

    Merhaba
    Bende Turkiyede 2650 gün ssklı olarak çalıştım. 2010 tarihinde evlenerek Almanyaya geldim. O tarihten bu yana ev hanimiyim. 11. Maddeye hangi tarih aralığını yazmaliyim. 2010 Aralık/2019 Temmuz olarak mi yazmalıyım. Tşk ederim

    1. zafer

      Merhaba. Evet dediğiniz gibi yazabilirsiniz.

  47. Fahri Yesilyurt

    Merhabalar, Öncelikle bilgi ve yardimlariniz icin tesekkürler.

    1987 sigortaya girisliyim 1847 is günü calismisligim var
    askerligimi 19 ay olarak yaptim
    2001 yilindan beri Almanyada 2004 ten beride calismaktayim.
    1. sorum 11. maddeyi nasil doldurmami önerirsiniz.
    2. 5375 gün 50 yas emekli diyor e devlette sorgulamada kalan 3528 i mi hesaplamam gerekiyor.
    cok tesekkürler

    1. zafer

      Merhaba. Emeklilik için iki seçeneğiniz var. 3600 gün 60 yaş ya da 5375 gün 50 yaş. Hangisi uygunsa gün sayınızı ona tamamlayın. 11.madde konusu biraz karışık. Bir uzmandan destek alın.

  48. Ahmet Gündogan

    Merhaba Zafer bey.Ben Ahmet, dilekcemi kendim doldurup bu hafta müracat edecegim.7.9 1981 yilindan beri almanyada calisiyorum.2014 yilinda türkiyede 1 hafta calistim.1963 dogumluyum. bir yil sonra emekli olmayi düsünüyorum.maasimin yüksek olmasi icin,en az kac gün borclanmam lazi.3600 günmü yoksa 5200 günmü.Borclanma miktarini Askarimi Azamimi göstermem lazim. 9 ve 11 maddeleri dolduramadim.Beni biligilendirimisiniz. Tesekkür ederim.

    1. zafer

      Merhaba. Bence yüksek ödemenize gerek yok. Dolduramadığınız kısımlar için uzman desteği alabilirsiniz. 3600 gün borçlanmanız yeterli. Ama 3600 günde 60 yaşı beklemeniz gerekir. 5200 günle hemen emekli olursunuz.

  49. Mursel

    Almanya’da çalışmaya 1995 eylül ayında başladım, 2003’e kadar çalıştım. Türkiye’de SGK başlangıç tarihim 01.10. 2017. şu an ise ev kadınıyım. 2011 ile 2017 arasında ev kadını olduğum süreler de var. 6. ve 11. kısma ne yazmalıyım. hızlı bir şekilde yardımcı olursanız sevinirim.

    1. zafer

      Merhaba. Bu kısım için en yakın Sgkya uğrayarak destek alabilirsiniz.

  50. Yildirim Uzun

    Merhabalar ben Eşim için bir sorum olacak eşim 1972 doğumlu ve 1991 Almanya’ya geldi, ilk çocuk 15.05.1992 ve son çocuk 23.02.2008 toplam 4 çocuk sahibiyiz, eşim ilk sigortalı çalışma günü 1999 ve halen calışmaya devam ediyor , 11. Made ne tarih yazacağız ve dilekçeyi Türkiye de bulunduğumuz ildeki SGK mi vereceğiz? veya dilekçeyi formu elden bir yetkili Şahis verse olurmu?

    1. zafer

      Merhaba. Dilekçeyi elden ya da ptt aracılığı ile gönderebilirsiniz. Ptt ile göndereceksiniz iadeli taahhütlü gönderin. 11.madde konusu biraz karmaşık. Bunun için borçlanmak istediğiniz süreyi belirtmelisiniz. Bunla ilgili ayrı bir dilekçe de ekleyebilirsiniz.

  51. Erol

    Merhaba
    Ben 2007 tarihinde Almanya’ya geldim.
    Türkiye’de bulundugum zaman icerisinde, SSK, SGK, BAGKUR, EMEKLILIK vs. hicbiryerde kaydim olmadi. Almanya’ya gelene kadar ögrenciydim.
    Türkiye’de hic calismamis birisi olarak, bende SGK emeklilik icin basvuru yapabilirmiyim?
    TALEP dilekçesi 13.maddesi:
    “Türkiye’de calisma yoktur”
    Kutucugunu isaretlersem, basvurum yinede kabul olurmu?
    Tesekkürler
    Saygilar

    1. zafer

      Merhaba. Borçlanma yapma hakkınız var tabi ki. Eğer borçlanma tutarı yükselmeden başvuru yapayım diyorsanız yapabilirsiniz.

  52. Sevda

    Merhaba Zafer bey,

    Almanya sigorta başlangıç tarihim 19994. TR SSK başlangıç tarihim 03.01.2005.

    Bu durumda ne yapmalıyım? Başvurumu yapıp TR çalışıyorum.

    1. zafer

      Merhaba. 31 Temmuz 2019 tarihine kadar başvurun. Toplamda prim gününüz en az 3600 gün olacak şekilde borçlanma yapmanızı öneririm.

    2. Ahmet

      Selamunaleyküm 11. şıkta prim günleri ile alakalı vereceğiz iş başlangıç tarihi Türkiyede kimi yoksa Almanyadakimi ( TÜRKİYE’de 1983 yılından itibaren, Almanyadan 1991 yılı itibari ile) ol

      1. zafer

        Merhaba. Almanya’daki olacak.

  53. Suzan

    Zafer bey sizin bir dilekçe örneği vermeniz mümkünmü fazla zamanım kalmadı .Bu benim için zor Yazarsanız şimdiden çok teşekkür ederim

    1. zafer

      Maalesef dilekçe örneği yok. Uzman birisinden destek alabilirsiniz.

  54. Esmanur

    Merhaba almanyada ev hanimiyim 3600günden talep dilekcesini 1 agustos a kadar postaya versem olurmu kanun değişmeden ?

    1. zafer

      Merhaba. Evet 31 Temmuz 2019 tarihine kadar taahhütlü olarak postaya verin.

  55. olga

    merhabalar bana da borçlanma talep dilekçesindeki 11 madde için yardımcı olabilirmisiniz.Türkiye’de 2001 yılından başlamak üzere toplam 2587 günüm var.Almanyaya geliş tarihim 2018 ağustos gözüküyor burdan aldığım resmi kağıtta.e devletten bakınca 01-05-2037 de emekli olacakmışım.58 yaşında.şimdi ben bu 11.kısma 01.08.2018-01.05.2037 mi yazayım.lütfen acil cevap verin.bugün evrakları yollayacağım.

    1. zafer

      Merhaba. Hayır. 11.08.2018 tarihinden sonra geçen süre yazabilirsiniz.

  56. levent

    editor ben 2010 2015 senesınde sudı arabıstanda çalıştım bu yenı torba yasası bızlerıde kapsıyormu turk fırması bızım sadece %12 sağılık sıgortasını yatırdı .31 temmuza kadar muracaat etmem gerekıyormu sgk pırım gunumde eksık teşekkur ederım

    1. zafer

      Merhaba. Ssk kapsamında borçlanma yapmak istiyorsanız 31 Temmuz 2019 tarihine kadar başvuru yapmalısınız. Değişiklikler herkesi kapsıyor.

  57. Zeki

    Bir iki kutucuğu çarpı için dünyanın parasini taleb ediyorlar Allah tan Korkmazar
    Önemli olan borçlanma tarihi çok güzel açiklamişsiniz Teşekkürler

    1. Editor

      Merhaba Zeki bey sitemiz üzerinde ki tüm sorular ücretsiz olarak cevaplanmaktadır. Umarız yazımız bilgi edinmeniz açısından faydalı olmuştur.

    2. zafer

      Merhaba. Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.Teşekkürler.

  58. Suzan

    Bahsetmiş olduğunuz borçlanma talep dilekçesindeki 11.madde için yardim edermisiniz.
    Ben 10.1996 80 gün sgk girişliyim
    1997 de yurt dışına geldim
    05.1999 da ilk çocuğum oldu
    05.2002 de 2.çocuğum oldu

    01.08.2002 tarihinde almanyada 2 yıl siğortalı çalıştım şimdiye kadarda ev hanımıyım acaba 11.maddeye ne yazabilirim teşekkürler

    1. zafer

      Merhaba. Bu kısım için bence ayrıca bir dilekçe ekleyin. 11.madde kısmına ekteki dilekçede verilmiştir deyin. Dilekçenizde borçlanmak istediğiniz süreleri yazın. Öteki türlü kafa karışır.

  59. senol

    Süper Allah razi olsun tesekku ederim

    1. Metin

      Yurtdisi emeklilik icin basvuru dilekcesi dolduruyorum 11.cisoruda borclanmak istedigimizsureye hangi tarihler arasini yazmamiz gerekiyo anlayamadik yardimci olursaniz

      1. zafer

        Merhaba. En eski tarihten en yeniye doğru şeklinde not düşün.

  60. Ilknur Mert

    -3021 SAYILI KANUNA GÖRE AYLIK TALEBINE ILGILI TAHSIS TALEP CESIDI (YASLILIK AYLILIGI ) OLARAKMI ADLANDIRILIR.

    -TAHSIS TALEP ÖDENEK FORMU NEDIR ?

    -TAHSIS TALEP ÖDENEK FORMU NASIL DOLDURULUR ? (YURT DISI BORCLANMADAN DOLAYI TALEP DE)

    -TAHSIS TALEP ÖDENEK FORMU NEREDEN ALINIR VEYA INTERNET NEREDEN INDIREBILINIR ?

    SAYGILARLA – Ilknur Mert

    1. zafer

      Merhaba. “https://sgkbilgisi.com/sgk-tahsis-talep-ve-beyan-taahhut-belgesi-nasil-doldurulur/” başlıklı yazıyı okumanızı öneririz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. TamamDetaylı bilgi için tıklayınız.