Yurtdışı Emeklilik Hesaplama 2021

63 5.223

Yurtdışı emeklilik hesaplama işlemleri hakkında tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödenecek yurtdışı borçlanma hesaplaması brüt asgari tutara nazaran yapılmakta. 2021 brüt asgari ücret tutarlarının belli olması ile beraber 01 Ocak 2021 zamanı ile 31 Aralık 2021 tarihleri içinde ödenecek en düşük ssk yurtdışı borçlanma günlük tutarı ile yurtdışı borçlanma 2021 en yüksek tutarları da belli oluyor.

Yazımızda 2021 ssk emeklilik yurtdışı borçlanma hesaplama mevzusunda bilgi  sahibi olabilirsiniz. Ek olarak yurtdışı borçlanması emekli maaşı ne kadar mevzusuna da değineceğiz. Yurtdışı emeklilik mevzusundaki tüm sorularınızı yazının sonundaki Soru Sor bölümünden sorabilirsiniz . Ek olarak yurtdışı emeklilik son durum gelişmelerini de sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Yurtdışı emeklilik şartları 2021

Yurtdışı emeklilik başvurusu yapabilmeniz için bazı şartları sağlamanız gerekiyor. Yurtdışı borçlanma şartları aşağıdaki gibidir;

  • Türk vatandaşı olmak. Türk vatandaşlığından çıktıysanız Türk vatandaşlığında geçen emek verme sürelerini ve ev hanımlığı sürelerini borçlanabilirsiniz. Mavi kartlılar için de aynı durum geçerli.
  • Türkiye ile Sosyal Güvenlik sözleşmesi olan ülkelerden birisinde ikamet ediyor ya da çalışıyor olmanız,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu’na yurtdışı emeklilik borçlanması başvurusu için istenen belgeler ve yurtdışı emeklilik müracaat formu ile başvurmanız gerekiyor.

Borçlanma ile ilgili 01 Ağustos 2019 tarihinden sonra başvuracaklar için önemli değişiklikler olmuştur. Buna göre 01 Ağustos 2019 sonrası borçlanma başvurusu yapacaklar için;

  • Günlük en düşük borçlanma tutarı başvuru tarihindeki brüt asgari ücretin günlük %45’i oranında yapılacaktır. Öncesinde %32’si idi.
  • Türkiye’de son çalışmaya bakılmaksızın tüm borçlanma işlemleri bağkurdan yapılacak. Yani borçlanma başvurusu yaptığınız zaman son çalışmanız ssk, emekli sandığı olsa bile borçlanma bağkurdan yapılacak.
  • Türkiye’de daha önce hiç prim günü olmayan kişilerin Türkiye’de emeklilik için bağkurdan en az 5400 günü borçlanmaları gerekecek. Bağkur maaşları hem düşük olmakta hem de borçlanma tutarı arttığından avantajlı olmamakta.
  • Detaylı bilgi ve yurtdışı borçlanma yeniliklerini öğrenmek için  yurtdışı borçlanma torba yasa sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yurtdışı borçlanması başvurusu nasıl yapılır ?

Yurtdışı Sosyal Güvenlik Kurumu borçlanma başvurunuzu Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapmanız gerekiyor. SSK borçlanması için başvurunuzu Türkiye’de kaydınız var ise kaydınızın bağlı olduğu SGK’ya, yoksa herhangi bir SGK’ya yapabilirsiniz.

Ssk yurtdışı emeklilik başvurusu için istenen başlıca belgeler ise şunlardır;

  • Yurtdışı emeklilik borçlanması müracaat formu.
  • Yurt dışı borçlanma beyan ve taahhütname belgesi
  • Ev hanımı sürelerini borçlanacaksanız belediye ya da benzeri resmi kurumdan aldığınız ikametgah belgesi,
  • Çalışma süreleri ve işsizlik maaşı süreleri için onaylı hizmet belgesi,
  • Kimlik fotokopiniz.
  • Başvuru evrakları ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir. Tüm evraklar ve detaylar için  yurtdışı borçlanması için gerekli evraklar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
  • Sizin için borçlanma başvuru formunu doldurduk. Örnek doldurulmuş başvuru formu ve gerekli tüm evrakları indirmek için hemen  yurtdışı borçlanma başvurusu dilekçesi nasıl doldurulur sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Sgk anlaşmalı ülkeler 2021

Yurtdışı borçlanması mevzusunda Sosyal Güvenlik Kurumu anlaşmalı ülkeler tablosu aşağıdaki gibidir. Uzun vade Evet olan ülkeler borçlanma hakkınızın olduğu ülkelerdir.

SGK Anlaşmalı Ülkeler

Yurtdışı borçlanma 3600 gün 2021

Eğer Türkiye’de ssk ya da başka bir sigorta kolu kapsamında 08 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişiniz varsa ve 3600 günü ssk kapsamında tamamladıysanız 3600 günden emeklilik hakkı elde edebilirsiniz.

SGK yurtdışı borçlanması günlük ne kadar 2021

01 Ocak 2021-31 Aralık 2021 tarihleri arasında başvuru yapacaklar için en düşük günlük borçlanma tutarı 53,66 TL en yüksek ise 402,27 TL olacaktır.

Türkiye’de emeklilik kaç euro 2021 ?

Borçlanma tutarları eskiden euro, dolar üzerinden hesaplanırken son düzenlemelerle artık Türk lirası üzerinden hesaplanmaktadır. TL bazında en düşük ve en yüksek borçlanma tutarları yukarıda verilmiştir.

Yurtdışı borçlanması yapanlar ne kadar maaş alır ?

Gelelim yurtdışı emekli maaşı ne kadar oldu sorusunun cevabına. Aslında yurtdışı emeklilik maaşı ne kadar sorusunun herkes için geçerli bir cevabı yoktur. Yurtdışı borçlanma ile alabileceğiniz emekli maaşı birçok kritere nazaran farklılık izah edebilir. Bunlar hizmet borçlanması yapacağınız süreler, Türkiye’de çalışma var ise bu çalışmaların geçmiş olduğu süreler, borçlanma tutarının tabandan mı ya da yüksekten mi yapmanıza nazaran farklılık gösterebilmekte.

Taban tutarlardan borçlanma yapmanız ve Türkiye’de çalışma var ise bu çalışmaların da asgariden ödenmiş olması koşulu ile yurtdışı emeklilik hesaplama tablosuna göre yurtdışı borçlanma yapmanız halinde alabileceğiniz ortalama 2021 emekli maaşları aşağıdaki şeklinde olacaktır.

  • Eğer hizmetlerinizin/borçlanma sürelerinin tamamı 2000 yılından ilkin ise emeklilik hesaplama yurtdışı  formülüne göre ortalama 2000-2200 TL içinde,
  • Eğer hizmetin/borçlanma sürelerinin bir kısmı 2000 yılından ilkin bir kısmı da 2000-2008 arası ise ortalama 1800-2000 TL içinde,
  • Eğer hizmetin/borçlanma sürelerinin bir kısmı 2000 yılından ilkin, bir kısmı 2000-2008 arası ve bir kısmı da 2008 sonrası ise en düşük bağlanacak maaş tutarı 1500,00 lira,
  • Hizmetlerin/borçlanma sürelerinin tamamı 2000 yılından sonrasında ise yine bağlanacak en düşük emekli maaşı 1500 lira olacaktır.

Yurtdışı emekli maaşı sorgulaması nasıl yapılır ?

Eğer Türkiye’de borçlanma yaparak ssk, emekli sandığı ya da bağkur kapsamında emekli olduysanız sorgulama işlemlerini T.C. numarası ve e-devlet şifrenizle e-devlet kapısı üzerinden yapabilirsiniz. Sorgulamayı T.C. ve e-devlet şifrenizle aşağıda verilen bağlantılardan giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz.

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

63 Yorum
  1. ismail

    merhaba 48 yasindayim turkiyede hic sigorta baslangicim yok 2000 de kanadaya geldim ve geldigimden buyana calisiyorum 23 senedir emeklilik icin yurtdisi boclanmasi yapabilirmiyim ne zaman emekli olurum yardimci olursaniz sevinirim tesekurler

  2. Sinan

    Merhaba
    1970 dogumluyum. 1989 ssk girisliyim. 2005 yilindan beri yurtdisinda yasiyorum. Yasim tutuyor ama 540 gun eksigim var.
    Eger en dusuk ucretten yurtdisi borclanma yaparsam ne kadar ayilik baglanir.

    Veya 18 ay Turkiye de calisip emekli olursam ne kadar aylik baglanir.

    Iki secenekte uygun benim icin. Birinde 18 ay bekleyecegim aylik baglanmasi icin, digerinde yurtdisi odemesi ile hemen baglaniyor. (Tum ssk odemelerim alt sinirdan yapildi)

    Tavsiyeniz ne olur ?

    Cok tesekkur ederim

    Sinan

    1. zafer

      Merhaba. Borçlanma yolu ile tamamlamak en mantıklısı. Ama şu kadar maaş alabilirsiniz diyemem.

  3. Zafer

    MERHAB 1971 DOĞUM 01 01 1996 BAŞLANGIÇ. 4050 GUNUM VAR 2018 DE YURT DIŞI BORÇLANMA YAPTİM NE ZAMANEMEKLİ OLURUM VE NEKADAR MAAŞ VERİLİR TŞKLER

    1. zafer

      Merhaba. Eğer başla borçlanma yapmayacak iseniz 60 yaşında emekli olabilirsiniz.

  4. Esmanur

    Selamlar ben geçen sene Almanya’dan 7.ayin 30u songün yurtdışı evhanimligi için belgelerimi taatlü gönderdim ama postanedeki memur işini düzgün yapmamış ve normal şekilde göndermiş ,SSK dan kabul olmadığına dair bildiri geldi ,bana bir yol gösterirmisiniz teşekkürler

    1. zafer

      Merhaba. Konu hakkında bilgi için ilgili SGK ile iletişime geçmeniz daha yararlı olacaktır.

      1. Leyla

        Merhaba .Ben 2001 de türk vatandası oldum .2002 de sigortalı oldum..Su anda 3000 bin iş günü prim ödendi.Romanya da 1985/1987 çalıştım günlerim var..Türkiye’de borçlanabilir miyim??ve başlangıç tarihim 1985 ten başlatılabilir mı??

        1. zafer

          Merhaba. Başlangıç olarak kabul edilir mi bilmiyorum ama borçlanma hakkınız var.

  5. Özcan

    Merhaba benim sorum.
    Ben 10.mayis 1964 Türkiye doğumluyum.1984 yılın da 4 ay ssk’lı çalıştım.1992 yılın da Almanyaya geldim.2003 den beri sadece Alman vatandaşıyım.Mavi kart sahibiyim.1995 yılın dan 2015 yılın kadar çalıştım.Şu an Almanyada malulen sureli emekliyim Türkiyeden emekli olma şansìmvar mı.ve ne kadar emekli maaşı alabilirim.Günleri yetmezse Trde Mavi kartlı olarak yaşayıp gün satın alma hakkım var mı? Tr den sağlık sigortam çalışır mı?Teşekkürler.

    1. zafer

      Merhaba. Türkiyede 65 yaşından sonra emeklilik Hakkınız olur. Mavi kartlı olduğunuz tarihe kadar geçen süredeki çalışma ve 1 yıla kadar olan işsizlik sürelerini borçlanırsınız. Ancak son düzenleme ile Türkiyede sadece bağkur kapsamında borçlanma yapabilirsiniz. Net hesaplama için Türkiyeye izne geldiğinizde sosyal güvenlik kurumu ile görüşün.

  6. Necati

    Merhaba,
    SSK girisim 1987 e-devletten baktim 1380 günüm var, 1989-1991 yillarinda 18 ay askerligim var ve 2004 yilinda Almanyaya geldim 16 yildir burada calisiyorum ve bu yil 2020 sonu itibariyle türkiyeye dönecegim nasil emekli olabilirim, borclanma yapmam gerekirmi örnegin Askerlik 18 ay? sizin öneriniz nedir Tesekkürler.

    1. Necati

      Necati: 1969 dogumluyum!

    2. zafer

      Merhaba. Yurtdışı süreleri artık Türkiyede ssk kapsamında borçlanma yapılamıyor. Askerlik borçlanması yapabilirsiniz. Kalan süreyi bağkurdan borçlanma hakkınız olur. Sonrasında 3.5 yıl Türkiyede ssk kapsamında çalışmanız halinde emekli olursunuz.

      1. Necati

        Yani Askerligi ödesem ve 3,5 yil daha calisarak emekli olabirim,
        yada Askerlik ve Kalan sürenin tamamini ödeyip emekli olabirim dogrumu anladim?

        1. zafer

          Kalan süreyi bağkurdan bırçlanabileceğiniz için şartlar bağkura geçer. Bu durumda emekli olamazsınız. Siz önce askerlik borçlanması yapın. Sonra yurtdışı borçlanma için başvurun. 1260 günden az borçlanın. Sonrasında emeklilik için gereken gün sayısını ssk kapsamında tamamlayıp emekli olursunuz. Bu durumda 3.5 yıl ssk kapsamında çalışmanıza gerek kalmaz.

  7. Ahmet

    Ahmet
    Merhabalar
    30 Temmuz 2019 yılında Yurt dışı Emeklilik icin SGK müracat ettim. Müracatımı SGK degilde Bağkurdan kabul edildi ve günlügü 27.28 liradan 9000 iș gücü 245633 TL hesap cıktı. 1974 doğumluyum ve 1.4.1992 itibaren sürekli calışmaktayım. Müracat ettikten sonra 1 gün calışmışlıgım var. Bağkurdan kac yaşında emekli olurum ve şu anda emekli olsan nekadar maaş alırım?Bağkur müracat tarihinden geriye 25 Yılmı borçlanma sayıyor yoksa işe giriş tarihinden itibaren.
    Teşekürler

    1. zafer

      Merhaba. Kesinlikle yapmamanızı öneririm. Başvurudan sonra ssk girişi olduğu için sskdan borçlanma yapılmamış. Bağkurdan o kadar para ödemek mantıksız olacaktır. Bugün şartlarında en iyi ihtimalle 1300 Tl maaş bağlanır.

  8. Burak

    Merhabalar
    1974 dogumluyum.1992 de emkli sandigina girisim. SGK gorevlisine sormustum gecen sene. 23 sene odenmis ve 728 kalan suremi yurtdisindan borclanabilecegimi soylemisti. ben kalan sureyi odedigimde emekli sandigindan emekli olabilecekmiyim ? ( son 7 yilda hangi kurumdan fazla odeme yapildiysa kuralina gore ). Kalan sure icin min.ne kadar odemeliyim.Tavsiye ettigin miktar nedir normal calisan gibi emekli maasi alabilmek icin.ve asagi yukari ne kadar emkli maasi alirim.ayrildigim tarihteki derece 2/2 , ek gosterge 2200 Tesekkurler cevabiniz icin.

    1. zafer

      Merhaba. Kalan günleri yurtdışı borçlanma ile tamamlama hakkınız var. Emekli sandığı kapsamında emekli olursunuz. Başvuru tarihine göre ödeyeceğiniz tutar hesap edilir.ne zaman başvuru yapacaksınız?

      1. Burak

        Tesekkurler .Kismet olursa, 2020 mayis-haziran gibi planliyorum,

  9. Emine

    Merhaba
    1966 doğum tarihim 1983 te almanyaya geldim 1986 yılında doğum yaptım ev hanımıyım 29,07,2019 tarihinde Türkiye de iki gün çalışarak 31,07,2019 da SGK dan 3600 gün borçlanarak başvuru yaptık ödeme cetvelim geldi henüz ödemedim sizden öğrenmek istediğim 98.000 TL ödememi yaparsam şu an 53 yaşındayım hemen emekli aylığımı almaya hak edermiyim yada bende 58 yaşımı beklemem gerekirmi ve kaç tl maaş alabilirim teşekkür ederim

    1. zafer

      Merhaba. 3600 günden emeklilik için 58 yaşı beklemeniz gerekir. Hemen emekli olamazsınız. Emekli maaşı bugünkü şartlarda 1600-1800 TL arası olur eğer 2000 yılı borçlanma süreniz fazla ise.

      1. Emine

        Efendim benim borçlanmamda 11 kasım 1986 senesindeki ilk doğumum sigorta başlangıcı olarak kabul edildi buna göre 13 sene bir ay 2000 senesi öncesi borçlanma 1 sene 11 aylık bir dönem 2000 senesi sonrası sigortalılık olmuş oluyor acaba bu durumda yinede 58 yaşımı beklemek zorundamıyım teşekkür ederim

        1. zafer

          Eğer 3600 gün borçlanma yaptıysanız evet 58 yaşı beklemeniz gerekiyor.

  10. Halil Ünsal

    Merhabalar Zafer bey,

    ben 1979 dogumluyum ve yurtdisinda (almanyada) bulundugum günler ile 4150 Gün Primimi yeni ödedim. 01.08.2019 kanun cikmadan önce basvurmustum. Türkiyedede 06.2001 tarihinde calismistim ilk ise giris tarihi olarak, son olarak da kalan 350 günü bagkur üzerinden ödeyip 4500 Günü tamamlamak istiyorum.

    Fakat kafamda birkac sorum olacak:

    1. olarak 4500 günü tamamladikdan sonra herhangi bir islem yapmam gerekirmi? Cünkü suan 40 yasindayim ve 60 yasina kadar daha 20 yil var.

    2. olarak 15.08.2019 cikan genelge ile ödenecek maaslarin düsürüldügünü duydum. Maas Hesabimi nasil yapabilirim yada SGK bana Hizmet dökümü yada benzeri bir belge gönderecek mi acaba?

    3. ve son olarak Yurtdisi emeklilik de düsük maas almamak icin simdiden dava mi acmak gerekiyor yada 60 yasin beklenmesi gerekiyor.

    Tesekkürler

    1. zafer

      Merhaba. 4500 günü tamamladıktan sonra bir şey yapmanıza gerek yok. Maaşlar düşürülmedi kanun değiştirildi. Neden dava açacaksınız onu anlamadım. Öyle bir şey yok.

  11. Ibrahim Gulkara

    1965 dogumluyum. 1983 yilinda 9 ay imamlik yaptim. 1986-1990 yillarinda ogretmenlik yaptim. 1990 yilinda Hollandaya geldim. 31-07-2019 tarihinden once borclanmamizi yaptik ve odememizi de 5200 gun uzerinden yaptik. Borclanma 1990-2000 yillari arasinda belirtiliyor. Maas konusunda farkli soylentiler var. Benim alacagimi maas konusunda bilgi veririseniz sevinirim

    1. zafer

      Merhaba. Nasıl söylenti var bilmiyorum ama alacağınız emekli maaşı iyi olacaktır.

  12. Sinan

    İyi günler
    Ben 2018 senesinde 5500 gün yurtdışı borçlanmasıyla emekli oldum,ayrıca 21 senelik hizmet belgesi sundum. Şu an aldığım maaş 1876 ytl. Aldığım bilgilere göre en düşuk maaşın 2200 ytl civarında olduğu söylenmektedir. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. Saygılarımla

    1. zafer

      Merhaba. Bu yönde bir düzenleme yok şu an için.

  13. Adil Kapkac

    Merhaba.

    15.01.1973 dogumluyum.Sigortaya ilk girisim 1999 oncesi 15.11.1993 ve 14.06.1995 tarihleri arasinda 450 gun calismisligim var ve 2000 yili sonrasi tekrar ise giris 20.07.2002 ve 01.07.2004 tarihleri arasinda toplam 179 gun calismisligim var. Agustos 2004 ingiltereye geldim ve toplam 15 yil sigorta sureliligim var.Bu bilgileri esas alarak 31.08.2019 oncesi kanunu baz alarak 3600 veya 5400 gunden yurtdisi emeklilik borclanmasi yaparak ne kadar borclanma yapmam gerek ve ne kadar maas alirim ?
    Egerki finansal yonden 3600 gunden borclanma yaparsam daha sonra 5400 gunden tekrar borclanma yapabilirmiyim ?bu arada 18 aylik askerligi borclanip arti 2-3 sene daha borclanip 54 yasinda emekli olabilirmiyim ve alacagim maasi etkilermi ? Veya Turkiyeye geri donup 18 ay askerligi saydirip uzerine kac sene calismam gerek 54 yasi ve 5400 gunden esas alarak Lutfen bu konuda beni bilgilendirirmisiniz ?
    Saygilarimla

    Iyi gunler

    1. zafer

      Merhaba. 01 Ağustos 2019 tarihinden önce başvuru varsa 3600 gün borçlanmanız yeterli.

  14. Melli

    İyi günler
    Yurtdışı borçlanma ilgili sorum
    Doğum yılım 1973 Türkiye
    2003 yılında Alman vatandaşlığına geçtim
    İlk işe başlama tarihi 1999 Almanya
    2019 yılında Türkiye’de 4 gün çalışmışlığım var.
    3600 gün üzerinden kaç yaşında emekli olabilirim?

    1. zafer

      Merhaba. Belirttiğiniz şartlarda sadece Türk vatandaşlığında geçen 4 yıllık süreyi borçlanma hakkınız var. Bu da emekli olmak için yeterli değil.

  15. Abdullah sami

    1981 ekim ayından itibaren isvicre halen calısmakdayım türkiyeden sigortaliligm yok türkiyeden emekli olmak icin ne kadar prim ödemem gerekir emekli olmayı düsündügüm tarih 31/3/2020 ödeyecegim prıme göre alacagim ayilk ne olabilır saygılar

    1. zafer

      Merhaba. Türkiyede giriş var mı? Borçlanma yapıp ödediniz mi?

  16. Dudu Dural

    Iyi günler. 30. 07 2019 tarihinde . Yurtdisi borclanmaya başvurdum. 16.10 1991 den 16.01.97 tarihleri arasi asgari ücretten ev hanimliği borclanma olarak formu doldurdum. 3600 günü doldurmuyor. Geri kalini önümüzdeki yillar ödeyebilirmiyim ve nasil öderim tskederim

    1. zafer

      Merhaba. Evet kalanı sonra borçlanırsınız. Şu an başvuru yaptığınız gibi yaparsınız ama bağkurdan borçlanma olur.

  17. Hüseyin Yücel Dağıstanlı

    Merhaba,
    Eşim 1972 doğumlu. Türkiye’de 1996 yılında sigortalanmış ve 1951 günü var. 2004 yılında bir çocuğumuz oldu. 2005 yılından beri yurt dışı oturumumuz var. Başvuru dilekçemizi verdik. Konsolosluk belgesini sonra verebileceğimiz söylendi. Belgeleri temin ettiğimizde ne kadar maaş alabilir acaba? Kabaca yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Şimdiden çok teşekkür ederim.

    1. zafer

      Merhaba. Emekli maaş hesabı yapamıyoruz maalesef.

  18. kader

    Merhaba ben Türkiyede hic calismadim 3600 günden emekli olma sansim ne kadar?? tsk.

    1. zafer

      Merhaba. Maalesef yok.

  19. Erinc

    Merhaba,

    1982 dogumluyum. 2000 yilinda turkiyede sigorta girisim var (bagkurdan, tarim urunu satisi ile sanirim girisim olmasi gerekiyor ama bu bilgiye nasil ulasirim bilmiyorum).

    2006 yilinda Danimarkaya tasindim, 2 yil yuksek lisansimi tamamladiktan sonra tam zamanli olarak calistim. ( 01/06/2008 – 31/03/2019 tam zamanli calisma. 01/04/2019 – 22/05/2019 issiz, issizlik maasi aldim. 22/05/2019 – kendi sirketimde calisiyorum.)

    01/08/2019 dan once borclanarak emekli basvurusunda bulunabilirmiyim? ne kadar ucret odemem gerekir ? (ve taksik secenekleri varmi?) Bagkur a mi basvurmam gerekir SGK (daha yuksek emekli maasi veren e basvurabilirmiyim).

    1. zafer

      Merhaba. Borçlanma yapma hakkınız var ama emekli olamazsınız tabi. Borçlanma bağkurdan olur. 01 Ağustos sonrası başvuru sizin için sadece yüksek borçlanma ödeme konusunda dezavantajlı olacak.

  20. Meral

    Cevabiniz icin tesekkurler. Peki SSK li olsa nekadar oder ve alir. Benim hesabima gore 98.000 civari cikiyor. Ve 2500 alir diye.

    1. zafer

      Bu hesabı yapamam maalesef.

  21. Barbarossi

    Merhaba,
    1970 Doğumluyum.
    İlk İşe Girişim 1987 olup 5375 gün Yurtdışı
    Boçlanma ile beraber Dilekçesi vererek başvuruda bulundum.
    51 Yaşındandan Gün aldığımda Emekli Olacakmışım ve 1800tl maaş alabilirmişim.
    Sizce bu miktar maaş 2019 için geçerli yoksa 2021 içinmi.
    daha doğrusu bir hesaplama yapılmadan cetvel üzeri söylenen bir miktar.
    Bugünden itibaren 1 hafta daha Türkiye’de bulunmaktayım, sizce bu durumu sgk’ya Gidip hesaplatmammı gerekir, ayrıca bana hiç bir evrak verilmedi, dilekçe verdiğime dair.
    Aydınlatıcı Cevabınızı Arz Ederim

    1. zafer

      Merhaba. Sanırım size verilen tutar 2019 yılı ortalaması esas alınarak verilen tutar. Kimse net bir aylık hesabı yapamaz.

  22. Kaan özalp

    1990/1993 yıllarında güney Afrika da cape town da.çalıştım.tüm belgelerim mevcut yurtdışında ki bu çalışmamı borçlana bilşrmiyim.1966 doğumluyum.türkiyede ssk başlangıcım.2004 gün sayım 1960 gün bağkur gün sayım 2856 durumum nedir bilemiyorum

    1. zafer

      Merhaba. Afrika çalışmaları nasıl borçlanma kapsamına alınıyor net bilgi sahibi değilim. Vakit kaybetmeden pazartesi günü sgk ile irtibata geçin.

  23. Meral

    Merhaba, annem 05-09-1959 dogumlu ve 11-1972 hollandaya yerlesmis. Hollandada 1979 itibariyle 10 yil calismisligi var. Son 5 yilda calisti. Turkiyede malesef ssk girisi yok. Bag kur icin dilekce verse 1 augustan once. Nekadar odemesi gerekir ve tahminen nekadar alir.

    1. zafer

      Merhaba. En az 5400 gün borçlanması lazım bağkurda. 147 bin lira civarında ödeme alırsınız.

  24. Baris

    Merhaba,
    76 dogumluyum ve ilk sigorta baslangicim 96 yili. 2003 ten beri de Almanyadayim, dil ve üniversite egitimleri gördüm dönem dönem calistim. 2013 ten beri Alman vatandasiyim. Türkiye de toplam asagi yukari 150 günlük bir prim ödemem vardir. Dil ve ünüversite dönemleri de borclanilabiliyor mu?
    Taban fiyat olan 27 degil de ortalama 60-70 tl den ödersem, yaklasik kac gun (3600-150!!??) ödemem lazim ve asagi yukari ne kadar maas baglanir?

    1. zafer

      Merhaba. Yurtdışında sadece çalışma ve 1 yıla kadar işsizlik sürelerini borçlanma hakkınız var. Türkiyede ssk kapsamında emekli olmak için en az 3600 güne ihtiyacınız var. Buna göre bir hesaplama yapabilirsiniz.

  25. Bahar

    Merhaba. Annem Kasim 1961 dogumlu ve Eylül 2000’den bu yana Avusturyada ikamet ediyor. Ne Türkiye’de ne de Avusturya’da sigorta girisi var, kendisi müzmin ev hanimi 🙂 Borclanma ile emekli olmasi durumunda yas siniri var midir? Ödenmesi gereken ücret araligi (alt-üst borclanma limiti) ve bunlara denk gelen emeklilik maasi ne kadardir acaba? Yazidan anladigim kadariyla 1000-1200 tl arasi, ama emin olamadim.
    Bildigim kadariyla yasa degisiyor ve borclanma bedeli zamlaniyor. Sanirim emeklilik konusunda acele etmek gerekli.

    1. zafer

      Merhaba. Bunları detaylı olarak cevaplamaya kalksak bir sayfa tutar :). Borçlanma sistemi değişiyor. 01 Ağustos 2019 tarihi itibariyle yeni hükümlere göre borçlanma yapılacak ve zamlanıyor. Eğer düşünüyorsanız bu ay sonuna kadar başvuru yapmanız gerekiyor.

  26. mustafa

    1967 dogumluyum .yurtdisinda calisiyorum burdaki sikortami türkiyeye nasil aktarip emekli olabilirim.sigorta girisim 10.ay 83 yili.

    1. zafer

      Merhaba. Hangi ülkedesiniz? Türkiye ve bulunduğunuz ülkedeki sigorta başlangıç tarihiniz tam olarak nedir?

  27. Taha Can

    Merhaba yilbasindan oncesine kadar Turkiyede calisiyordum. 2019 yilindan itibaren Amerikada calismaya basladim. Turkiyede ilk sigorta girisim 2000 yilindan ve 2018 son gunune kadar odendi. Sosyal guvenlik kurumuna toplu olarak para odeyerek emekli olma sansimiz var mi kusura bakmayin turkce klavye olmadigi icin boyle yazmak durumunda kaldim.

    1. Editor

      Sorunuza yanıt verebilmek için sigorta ilk giriş tarihi, doğum tarihiniz , toplam hizmet süresi ve hangi kapsamda prim ödendiğine dair bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır.

  28. Mustafa Gümüş

    Benim bir sorum olacaktı. Eşim 1990 doğumlu ve Türkiye’de yaşarken 5 yıl sigortalı olarak çalışmışlığı var. Şuan Almanya’da sigortalı olarak iş yerimizde çalışmaktadır. Almanya üzerinden sigortalı iken Türkiye’den de prim ödersek emekli olduğunda kaç euro alır?

    1. Editor

      Emekli maaşı euro üzerinden değil TL üzerinden hesaplanır. Alınacak emekli maaşı prim ödeme dönemlerine ve ödeme tutarına göre farklılık gösterir. Detaylı bilgiyi SGK üzerinden alabilirsiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. TamamDetaylı bilgi için tıklayınız.